30/05/2019 30/05/2019 Άρχισε το πρωί η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Αγία Πετρούπολη, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. “Χαίρομαι που συγκεντρωνόμαστε σε αυτά τα ιστορικά τείχη. Παρά τις τεράστιες αναταραχές που η χώρα μας και η Εκκλησία μας έχουν περάσει, πολλά έχει επανέλθει στη φυσιολογική τους...
30 Μαΐου, 2019 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2019 - 13:06

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατρ. Μόσχας

Άρχισε το πρωί η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Αγία Πετρούπολη, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

“Χαίρομαι που συγκεντρωνόμαστε σε αυτά τα ιστορικά τείχη. Παρά τις τεράστιες αναταραχές που η χώρα μας και η Εκκλησία μας έχουν περάσει, πολλά έχει επανέλθει στη φυσιολογική τους ροή” τόνισε ο Προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας και πρόσθεσε .  Η σύνδεση των χρόνων υπάρχει, είναι προφανές και η Εκκλησία είναι ακριβώς αυτός ο πνευματικός θεσμός που όχι μόνο αναφέρεται στο παρελθόν, αλλά και δείχνει τη σύνδεση των χρόνων: “Χωρίς να διατηρείται η παράδοση, χωρίς να διατηρείται μια πνευματική σχέση με το παρελθόν, είναι δύσκολο να φανταστούμε την προοδευτική εξέλιξη και το μέλλον”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων