16/06/2022 16/06/2022 Το πρώτο Φόρουμ Πνευματικών Συνθετών πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη. Διοργανώθηκε από το Επισκοπικό Συμβούλιο Πολιτισμού και το Τμήμα Νεολαίας με τη συμμετοχή της Ένωσης Πνευματικών Συνθετών, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αγίας Πετρούπολης. Συμμετείχαν εκκλησιαστικοί συνθέτες, διευθυντές εκκλησιαστικών χορωδιών, μουσικοί, μαθητές και νέοι από διάφορες περιοχής της Ρωσίας αλλά και από το...
16 Ιουνίου, 2022 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 15:48

Το 1ο Φόρουμ Πνευματικών Συνθετών στην Μητρόπολη Αγίας Πετρούπολης

Διαδώστε:
Το 1ο Φόρουμ Πνευματικών Συνθετών στην Μητρόπολη Αγίας Πετρούπολης

Το πρώτο Φόρουμ Πνευματικών Συνθετών πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη. Διοργανώθηκε από το Επισκοπικό Συμβούλιο Πολιτισμού και το Τμήμα Νεολαίας με τη συμμετοχή της Ένωσης Πνευματικών Συνθετών, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αγίας Πετρούπολης.

Συμμετείχαν εκκλησιαστικοί συνθέτες, διευθυντές εκκλησιαστικών χορωδιών, μουσικοί, μαθητές και νέοι από διάφορες περιοχής της Ρωσίας αλλά και από το Ισραήλ.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στις 13 Ιουνίου τελέστηκε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου, κατά τη διάρκεια της οποίας η χορωδία του καθεδρικού ναού υπό τη διεύθυνση της Αναστασίας Σοροκίνα και η νεανική χορωδία της εκκλησίας του Παιδιατρικού Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση της Όλγας Πούσκινα ερμήνευσαν έργα σύγχρονων πνευματικών συνθετών.

Στο πλαίσιο του φόρουμ πραγματοποιήθηκε επίσης διαγωνισμός χορωδιακών λειτουργικών έργων. Οι νικητές του διαγωνισμού βραβεύτηκαν από τους συνθέτες Semyon Segal και Mikhail Malevich.

«Είμαστε ευγνώμονες που ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Θεόδωρου φιλοξένησε όλους τους συμμετέχοντες στο φόρουμ σήμερα», δήλωσε ο π. Ilya Makarov, Πρόεδρος του Συμβουλίου Πολιτισμού.

“Σήμερα στη λειτουργία ακούσαμε έργα σύγχρονων συνθετών. Όλοι όσοι ήταν παρόντες, προσευχήθηκαν, και έμειναν ευχαριστημένοι από την ερμηνεία των έργων και των ψαλμωδιών», πρόσθεσε.

«Έφτασαν σε εμάς συγγραφείς σύγχρονης πνευματικής μουσικής από διάφορες πόλεις και χώρες. Υπάρχουν καλεσμένοι από τη Μόσχα, ακόμη και από το Ισραήλ. Σήμερα, ακούστηκε καταπληκτική μουσική, αληθινά πνευματική, που εξυψώνει την καρδιά και απευθύνει προσευχή σε Αυτόν», δήλωσε ο π. Konstantin Golovatsky, πρόεδρος του Τμήματος Νεολαίας.

Πηγή φωτογραφιών: mitropolia.spb.ru/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων