13/05/2020 14/05/2020 Σε μια σημαντική κίνηση ανθρωπιάς με αποδέκτη το Πατριαρχείο Μόσχας προχώρησε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “Ιβάν Σαββίδης” με σκοπό να συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στους ναούς και τα μοναστήρια της Ρωσικής Εκκλησίας. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προέβη στην χρηματική δωρεά ύψους 125.000 ευρώ με σκοπό την αγορά...
13 Μαΐου, 2020 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2020 - 1:15

Το Ίδρυμα “Ι. Σαββίδης” στο πλευρό του Πατριαρχείου Μόσχας κατά της Covid-19

Διαδώστε:
Το Ίδρυμα “Ι. Σαββίδης” στο πλευρό του Πατριαρχείου Μόσχας κατά της Covid-19

Σε μια σημαντική κίνηση ανθρωπιάς με αποδέκτη το Πατριαρχείο Μόσχας προχώρησε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “Ιβάν Σαββίδης” με σκοπό να συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στους ναούς και τα μοναστήρια της Ρωσικής Εκκλησίας.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προέβη στην χρηματική δωρεά ύψους 125.000 ευρώ με σκοπό την αγορά απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού και τεστ, καθώς και την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για τον περιορισμό της διασποράς του θανατηφόρου ιού.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος, Λίντια Τατάνοβα, η βοήθεια και η υποστήριξη με σκοπό την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας ήταν ανέκαθεν μια από τις κύριες δραστηριότητες του οργανισμού.

“Είναι αδύνατο να μείνεις μακριά όταν ανακαλύπτεις περιπτώσεις λοιμώξεων από κορωνοϊό, απώλειες μεταξύ των κληρικών και την θλιβερή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν μερικά μοναστήρια. Ελπίζουμε ότι η έμπρακτη συμβολή μας να μπορέσει να ανακουφίσει την κατάσταση και να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης στην ρωσική κοινωνία στο σύνολό της”, – ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής του Ιδρύματος, Ιβάν Σαββίδης, κάλεσε όλους όσους έχουν την δυνατότητα, να βοηθήσουν για να μην αφήσουν την Εκκλησία χωρίς προσοχή σήμερα.

“Μια κρίσιμη κατάσταση, όμηρος της οποίας αποδείχτηκε όλος ο κόσμος, απειλεί όχι μόνο τη σωματική υγεία ενός ατόμου, αλλά και την πνευματική. Και ιδιαίτερα σήμερα χρειαζόμαστε, όπως ποτέ άλλοτε, την Εκκλησία, της οποίας οι κληρικοί στην ουσία είναι οι θεραπευτές των ανθρωπίνων ψυχών.”, – ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:

“Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, η Εκκλησία περνάει από μια ειδική δοκιμασία. Αλλά εμείς, οι πραγματικά πιστοί Ορθόδοξοι, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εκεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Προτρέπω όλους τους Ορθοδόξους που είναι σε θέση να παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη σε εκκλησίες, μοναστήρια, ενορίες, να προσφέρουν xέρι βοηθείας και να μην αφήσουν την Εκκλησία πρόσωπο με πρόσωπο με έναν αόρατο εχθρό.”

 

Ο ιδρυτής του Ιδρύματος, Ιβάν Σαββίδης / (Φωτό: Eurokinissi)

 

Επίσης, πρόσφατα το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα “Ιβάν Σαββίδης” βοήθησε τα νοσοκομεία στην Περιφέρεια του Ροστόφ προμηθεύοντας υγειονομικό εξοπλισμό αξίας 250.000 ευρώ και πόσιμο νερό. Επιπλέον, συνεισέφερε στην οργάνωση καθημερινών ζεστών γευμάτων για γιατρούς που ειδικεύονται στην θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

Το τελευταίο διάστημα, η πανδημία έχει πλήξει σοβαρά την Ρωσική Εκκλησία αλλά και την Ρωσία γενικότερα. Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα, 10.028 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φθάσει τα 242.271. Η Ρωσία είναι από χθες η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων