01/02/2019 01/02/2019 “Η Ουκρανία δεν αποτελεί περιφέρεια της Εκκλησίας μας. Θεωρούμε το Κίεβο μητέρα όλων των ρωσικών πόλεων. Για μας το Κίεβο είναι ό,τι η Ιερουσαλήμ για κάποιους άλλους” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια από τη ενθρόνισή του. Και πρόσθεσε: “Η ρωσική ορθοδοξία...
01 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:32

“Το Κίεβο είναι για μας, μια άλλη Ιερουσαλήμ”

Διαδώστε:
“Το Κίεβο είναι για μας, μια άλλη Ιερουσαλήμ”

“Η Ουκρανία δεν αποτελεί περιφέρεια της Εκκλησίας μας. Θεωρούμε το Κίεβο μητέρα όλων των ρωσικών πόλεων. Για μας το Κίεβο είναι ό,τι η Ιερουσαλήμ για κάποιους άλλους” δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια από τη ενθρόνισή του.
Και πρόσθεσε: “Η ρωσική ορθοδοξία ξεκίνησε από το Κίεβο, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αυτήν την ιστορική και πνευματική σχέση. Η όλη ενότητα της Τοπικής Εκκλησίας μας βασίζεται σε αυτούς τους πνευματικούς δεσμούς”, ανέφερε.
Ο κ.κ. Κύριλλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πρίγκιπα Βλαδίμηρο του Κιέβου, τονίζοντας ότι η βάπτισή του σε Χριστιανό αποτέλεσε την απαρχή για την υιοθέτηση του Χριστιανισμού και στη Ρωσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων