09/09/2019 10/09/2019 Την Κυριακή, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019, ο Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης κ. Ιλαρίων (σ.σ. του Πατριαρχείου Μόσχας) ηγήθηκε των εορτασμών, αφιερωμένων στα 70 χρόνια της ρωσικής ορθόδοξης ενορίας του Αγίου Ιωάννου Βαπτιστού, που ίδρυσε το 1949 ο Άγιος Ιωάννης της Σαγκάης. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία γύρω από το ναό...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2019 - 0:26

Το μνημείο του Αγίου Ιωάννη Κρονστάνδης στην Ουάσινγκτον

Διαδώστε:
Το μνημείο του Αγίου Ιωάννη Κρονστάνδης στην Ουάσινγκτον

Την Κυριακή, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019, ο Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης κ. Ιλαρίων (σ.σ. του Πατριαρχείου Μόσχας) ηγήθηκε των εορτασμών, αφιερωμένων στα 70 χρόνια της ρωσικής ορθόδοξης ενορίας του Αγίου Ιωάννου Βαπτιστού, που ίδρυσε το 1949 ο Άγιος Ιωάννης της Σαγκάης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία γύρω από το ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου ο κ. Ιλαρίων τέλεσε τον αγιασμό του τρίμετρου μνημείου του Αγίου Ιωάννου Κροσντάνδης που τοποθετήθηκε στην είσοδο του ναού.

Χορηγός της ανέγερσης του μνημείου έγινε η Πρεσβεία της Ρωσίας που βοήθησε στην μεταφορά του αγάλματος. Ο Πρέσβης της Ρωσίας τόνισε ότι αυτή η τελετή θα γίνει άλλο ένα βήμα στη συσπείρωση της ρωσικής διασποράς και υπογράμμισε ότι «τώρα για πολλούς συμπατριώτες που μένουν μακριά από τη Ρωσία, η εκκλησία παραμένει μοναδική νησίδα της πατρίδας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων