24/10/2020 24/10/2020 Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος μνημόνευσε τον Μητροπολίτη Ουκρανίας κ. Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας, προκαλώντας την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας και του επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνος, ο οποίος δήλωσε στο Πρακτορείο RIA NOVOSTI: “Λυπούμεθα πολύ για αυτό το θλιβερό γεγονός. Την απόφαση θα πάρει η Ιερά Σύνοδος...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 21:43

Ρωσική αντίδραση στην κίνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Ρωσική αντίδραση στην κίνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος μνημόνευσε τον Μητροπολίτη Ουκρανίας κ. Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας, προκαλώντας την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας και του επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνος, ο οποίος δήλωσε στο Πρακτορείο RIA NOVOSTI: “Λυπούμεθα πολύ για αυτό το θλιβερό γεγονός. Την απόφαση θα πάρει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου μας”. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων θεωρεί ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τερματιστεί η μνημόνευση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου απο το Πατριαρχείο Μόσχας εωσότου διευκρινιστούν όλες οι πτυχές. “Το έκανε με τη δική του πρωτοβουλία ή με συγκατάθεση της Ιεράς Συνόδου; Τα ελληνικά ΜΜΕ γράφουν ότι δεν υπήρξε συγκατάθεση… ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

 

Irina Tresorukova – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων