25/05/2022 25/05/2022 Ως χαρμόσυνο χαρακτήρισε το γεγονός της ανακοίνωσης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κλήμεντος Αχρίδος στα Σκόπια της ομόφωνης απόφασης της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας να αναγνωρίσουν το αυτοκέφαλο στην “Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδος”, όπως την αποκαλούν, το Πατριαρχείο Μόσχας δια του Αναπληρωτή Προέδρου του...
25 Μαΐου, 2022 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 17:34

Το Πατριαρχείο Μόσχας για την ανακοίνωση του Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας για την ανακοίνωση του Πατριάρχη Σερβίας

Ως χαρμόσυνο χαρακτήρισε το γεγονός της ανακοίνωσης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κλήμεντος Αχρίδος στα Σκόπια της ομόφωνης απόφασης της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας να αναγνωρίσουν το αυτοκέφαλο στην “Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδος”, όπως την αποκαλούν, το Πατριαρχείο Μόσχας δια του Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Πρωθιερέα Νικολάι Μπαλασόφ. 

Μιλώντας στο ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΤASS, ο π. Νικολάι πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας.

“Χαιρόμαστε μαζί με τα αδέρφια μας Σέρβους και Μακεδόνες. Αυτό το γεγονός το περιμέναμε πολλά χρόνια. Και τώρα ήρθε η ώρα του θελήματος του Θεού. «Πιστεύω ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στην επόμενη συνεδρίασή της» δήλωσε.

Ο π. Νικολάι Μπαλασόφ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η επόμενη ημέρα του συλλείτουργου στα Σκόπια

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων