12/01/2022 12/01/2022 Το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας «Μαξίμ Γκόρκι» επέστρεψε ιερά λείψανα και τις δύο εικόνες, που είχαν περιέλθει στην κατοχή του, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή του, Βλαντίμιρ Κέχμαν, στο «RIA Novosti». Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Οι δυο εικόνες: «Οι εορτές του Χριστού» και Αγίου Δημητρίου του Ροστόφ,...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2022 - 13:42

Το Θέατρο Τέχνης Μόσχας επιστρέφει λείψανα σε ναό της Αγ. Πετρούπολης

Διαδώστε:
Το Θέατρο Τέχνης Μόσχας επιστρέφει λείψανα σε ναό της Αγ. Πετρούπολης
Το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας «Μαξίμ Γκόρκι» επέστρεψε ιερά λείψανα και τις δύο εικόνες, που είχαν περιέλθει στην κατοχή του, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή του, Βλαντίμιρ Κέχμαν, στο «RIA Novosti».
Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα
Οι δυο εικόνες: «Οι εορτές του Χριστού» και Αγίου Δημητρίου του Ροστόφ, καθώς και τα ιερά λείψανα παραδόθηκαν στον εφημέριο της ενορίας χθες, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, παρουσία του  ανταποκριτή του RIA Novosti στην Αγία Πετρούπολη.
Στα τέλη Νοεμβρίου, ο νέος διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης είπε ότι είχε ανακαλύψει εντός του μια αίθουσα προσευχής, πράγμα που τον εξέπληξε. Κατά τη γνώμη του, η χρήση του θεάτρου για προσωπικούς σκοπούς είναι απολύτως απαράδεκτη…

Στη διάθεση του RIA Novosti βρίσκεται και μια επιστολή του προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού στο νησί Βασίλιεφσκι της Αγίας Πετρούπολης, π.  Αλεξάντερ Πανίχιν, στην οποία ζητούσε από τον Κέχμαν να επιστρέψει τα ιερά λείψανα καθώς και τις δύο εικόνες, που μεταφέρθηκαν στο θέατρο για προσευχή, κατόπιν αιτήματος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Μπογιάκοφ. Σύμφωνα με τον Κέχμαν, που είχε επικοινωνήσει με τον Πατριάρχη Μόσχας και τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκας κ. Βαρσανούφιο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν γνώριζε τίποτα για τη μεταφορά των ιερών λειψάνων και των δύο εικόνων στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας μέχρι που γνωστοποιήθηκε το ζήτημα τον περασμένο Νοέμβρη.

Η Ιερά Μητρόπολη Αγίας Πετρούπολης, αφού ενημερώθηκε για το ζήτημα, στράφηκε στη νέα διεύθυνση του θεάτρου, η οποία, αφού έλαβε το κατάλληλο πληρεξούσιο, αποφάσισε να τα επιστρέψει. Όπερ και εγένετο.

Πηγή: ria.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων