23/11/2019 23/11/2019 Αναβλήθηκε μέχρι τον επόμενο μήνα η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί χθες, όπως δήλωσε σχετικά χθες το απόγευμα στο RIA-Novosti το αρμόδιο Συνοδικό Τμήμα για τις Σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Κοινωνίας και τα Μέσα Ενημέρωσης. Βασικό θέμα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας θα είναι η πρόσφατη απόφαση του...
23 Νοεμβρίου, 2019 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2019 - 9:15

Τον επόμενο μήνα η κρίσιμη Σύνοδος του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Τον επόμενο μήνα η κρίσιμη Σύνοδος του Πατρ. Μόσχας

Αναβλήθηκε μέχρι τον επόμενο μήνα η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί χθες, όπως δήλωσε σχετικά χθες το απόγευμα στο RIA-Novosti το αρμόδιο Συνοδικό Τμήμα για τις Σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Κοινωνίας και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Βασικό θέμα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας θα είναι η πρόσφατη απόφαση του Πατριάρχη Θεόδωρου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει την Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επίσης θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά στην πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου για το εν λόγω “καυτό” θέμα αλλά και η στάση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου ο οποίος ξεκαθάρισε χθες ότι «Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί Πανορθόδοξη σύνοδο. Είναι το προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας καλέσει δεν θα πούμε όχι, αν οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος κάποιας Εκκλησίας μας καλέσει εγώ θα πω όχι» όπως είπε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντησή του με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αλλαγή των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας έγινε με βάση τις προαναφερθείσες εξελίξεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων