01/03/2022 01/03/2022 Βάνδαλοι έβαψαν με μπογιά την πύλη Ιερού Ναού της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην καναδική πόλη Κάλγκαρι, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αρχιεπίσκοπος εν Μόντρεαλ και Καναδά κ. Γαβριήλ. Ο Αρχιεπίσκοπος υπέθεσε ότι το περιστατικό συνδέεται με διαμαρτυρίες κατά της ειδικής επιχείρησης (όπως την ονομάζουν οι Ρώσοι) της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκ της οποίας υπάρχουν πολλοί...
01 Μαρτίου, 2022 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 22:57

Βάνδαλοι έβαψαν κόκκινη την πύλη ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στον Καναδά

Διαδώστε:
Βάνδαλοι έβαψαν κόκκινη την πύλη ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στον Καναδά

Βάνδαλοι έβαψαν με μπογιά την πύλη Ιερού Ναού της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην καναδική πόλη Κάλγκαρι, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αρχιεπίσκοπος εν Μόντρεαλ και Καναδά κ. Γαβριήλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπέθεσε ότι το περιστατικό συνδέεται με διαμαρτυρίες κατά της ειδικής επιχείρησης (όπως την ονομάζουν οι Ρώσοι) της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκ της οποίας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον Καναδά.

«Χθες, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία μας στο Τορόντο. Η εκκλησία μας στο Κάλγκαρι δέχτηκε επίθεση από βάνδαλους. Έβαψαν τις πόρτες με κόκκινη μπογιά. Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Μόντρεαλ και Καναδά του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στον Καναδά, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια μεγάλη ουκρανική κοινότητα και ένα λόμπι με επιρροή στο κοινοβούλιο.

«Προφανώς, πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι με αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους ενορίτες υπάρχουν Ρώσοι, Ουκρανοί, Λευκορώσοι και εκπρόσωποι άλλων εθνών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκκλησία πρέπει να νοιάζεται περισσότερο για τα πνευματικά, και όχι για τις πολιτικές πτυχές της ζωής.

«Στα κηρύγματα και τις συνομιλίες μας με τους ανθρώπους, προσπαθούμε να τονίσουμε ότι ιστορικά -το ξέρουμε όλοι και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το γεγονός- αυτά τα δύο έθνη είναι ένας λαός. Ιστορικά, ήμασταν πάντα μαζί», είπε ο κ. Γαβριήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων