06/12/2019 06/12/2019 Την αντίθεση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον νέο νόμο για την ενδοοικογενειακή βία που προωθεί η κυβέρνηση της Μόσχας επανέλαβε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , του Πατριαρχείου Μόσχας και Επικεφαλής της  Υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Πατριάρχη...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 10:26

Βλ. Λεγκόιντα: «Καμία εξωτερική παρέμβαση στις οικογένειες»

Διαδώστε:
Βλ. Λεγκόιντα: «Καμία εξωτερική παρέμβαση στις οικογένειες»

Την αντίθεση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον νέο νόμο για την ενδοοικογενειακή βία που προωθεί η κυβέρνηση της Μόσχας επανέλαβε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , του Πατριαρχείου Μόσχας και Επικεφαλής της  Υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου για την ανάγκη προστασίας της οικογένειας από εξωτερική παρέμβαση.

“Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτο να παρεμβαίνουμε στην εσωτερική ζωή της οικογένειας, η οποία προστατεύεται από τους κανόνες του Συντάγματος για το απαραβίαστο της οικογενειακής ζωής ” τόνισε και πρόσθεσε: “Κάθε οικογένεια έχει αυτονομία, το δικαίωμα να μεγαλώνει τα παιδιά της σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της , χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση”.

“Σημειώνουμε ότι εκφράζεται σαφής ανησυχία στην κοινωνία τόσο για το ζήτημα της βίας όσο και για το απαραβίαστο της οικογενειακής ζωής. Το καθήκον των νομοθέτων είναι να συνδυάσουν αυτές τις ανησυχίες “, υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας:

«Είμαστε σε εποικοδομητικό διάλογο με τους νομοθέτες, πιστεύουμε ότι έχουν ακουστεί οι φόβοι μας και επιβεβαιώνουμε επίσης τη βούληση των νομοθετών να ακούσουν τη γνώμη μας για περαιτέρω ενέργειες σχετικά με το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων