23/06/2022 23/06/2022 Βραδινή Θεία Λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τελέστηκε στις 22 Ιουνίου 2022, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως Χριστού στη Μόσχα, ανήμερα της 81ης επετείου της ημέρας Μνήμης και Θλίψης, όπως ονομάζεται στη Ρωσία η επέτειος από την έναρξη των επιθέσεων των Γερμανών στη Ρωσία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (22/06/1941).  Επιμέλεια-Μετάφραση:...
23 Ιουνίου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2022 - 9:21

Βραδινή Θεία Λειτουργία για τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μόσχα

Διαδώστε:
Βραδινή Θεία Λειτουργία για τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μόσχα

Βραδινή Θεία Λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τελέστηκε στις 22 Ιουνίου 2022, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως Χριστού στη Μόσχα, ανήμερα της 81ης επετείου της ημέρας Μνήμης και Θλίψης, όπως ονομάζεται στη Ρωσία η επέτειος από την έναρξη των επιθέσεων των Γερμανών στη Ρωσία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (22/06/1941). 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην εν λόγω εκκλησία, η οποία αποτελεί τον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τους εκλιπόντες, που έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη, την πατρίδα και τον πλησίον, ενώ ακολούθησε νυχτερινή συναυλία.

 

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η παράσταση «Στην Καρδιά της Μητέρας», όπου αναπαραστάθηκε η ιστορία μιας μητέρας που είδε το γιο της να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της.

Μεταξύ των θεατών ήταν η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατιωτικό προσωπικό, δόκιμοι του εκπαιδευτικού και μεθοδολογικού κέντρου για τη Στρατιωτική-Πατριωτική Εκπαίδευση των Νέων «Avangard», ξένες αντιπροσωπείες και οργανώσεις νεολαίας της Περιφέρειας της Μόσχας, που άναψαν 1418 κεριά (σύμφωνα με τον αριθμό των ημερών του πολέμου) από σωματίδια της Αιώνιας Φλόγας, που έφεραν την προηγούμενη μέρα από το Φρούριο του Μπρεστ.

Για την ιστορία η Μπρεστ ήταν η πρώτη σοβιετική συνοριακή φρουρά που κάλυψε τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Μινσκ, επομένως, αμέσως μετά το ξέσπασμα των πολέμων, το Φρούριο του Μπρεστ ήταν το πρώτο σημείο στο οποίο επιτέθηκαν οι Γερμανοί.

Χθες, λοιπόν, στις 12.15 τηρήθηκε πανρωσική ενός λεπτού σιγή στο Συγκρότημα του Μουσείου και του Ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια, στρατιωτικοί, μέλη του Συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι στρατιωτικών και απόστρατων κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των «Μητέρων των Νικητών».

Από τις 9.00 το πρωί έως το βράδυ στην πλατεία του Συγκροτήματος πραγματοποιούνταν καλλιτεχνικά δρώμενα με Ρώσους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς θεάτρου και κινηματογράφου, χορωδίες, ορχήστρες και δημιουργικές ομάδες. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι: Γιελένα Μαξίμοβα, Βίκα Τσιγκάνοβα, Γιούτα, Όλγα Κορμούχινα και άλλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Μόσχα: Στεφάνι για την επέτειο έναρξης του Β’ Π.Π. από τον Πατριάρχη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων