09/04/2019 09/04/2019 Το μεγαλύτερο Εκκλησιαστικό Συγκρότημα στη Μόσχα, το οποίο θα περιλαμβάνει και εκκλησιαστική σχολή, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Μάιο, όπως γράφει το  πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Η συνολική έκταση του συγκροτήματος ανέρχεται σε περίπου 17 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και  ναός θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ντμίτρι Ιβάνοβιτς Ντονσκόι , πρίγκιπας της Μόσχας. Πρόκειται για τη...
09 Απριλίου, 2019 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2019 - 11:42

Χτίζεται στη Μόσχα το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό συγκρότημα

Διαδώστε:
Χτίζεται στη Μόσχα το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό συγκρότημα

Το μεγαλύτερο Εκκλησιαστικό Συγκρότημα στη Μόσχα, το οποίο θα περιλαμβάνει και εκκλησιαστική σχολή, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Μάιο, όπως γράφει το  πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η συνολική έκταση του συγκροτήματος ανέρχεται σε περίπου 17 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και  ναός θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ντμίτρι Ιβάνοβιτς Ντονσκόι , πρίγκιπας της Μόσχας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση που έχει διατεθεί στην Μόσχα για την κατασκευή ενός ναού, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής πρόκειται θα δημιουργηθούν επίσης πολιτιστικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά κέντρα.

Περίπου 40 αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, με επικεφαλής τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Ζύκοφ, εργάστηκαν πάνω στο έργο αυτό είχαν ως αποστολή να «συνδέσουν το ναό με τα γύρω κτίρια και με τα τοπία του γειτονικού πάρκου». Σύμφωνα με τα σχέδια το κτίριο θα είναι πετρόκτιστο, συνδυάζοντας τις παραδόσεις της παλιάς ρωσικής αρχιτεκτονικής του ναού με στοιχεία σύγχρονης τεχνολογίας. Προβλέπεται ότι ο κύριος ναός του συγκροτήματος θα ανεγερθεί σε δύο χρόνια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων