24/11/2018 24/11/2018 Την Κυριακή στο Βουκουρέστι θα γίνουν τα Εγκαίνια του νεοανεγερθέντος Καθεδρικού Ναού του Ρουμανικού Έθνους, από τον ειδικώς προσκεκλημένο προς τούτο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην ρουμανική πρωτεύουσα.   Το “κατασάρκιο” της Αγίας Τραπέζης του νέου Ναού, δηλαδή το βασικό και πρώτο άμφιο με το οποίο θα ενδυθεί το εγκαινιασθησόμενο ιερό...
24 Νοεμβρίου, 2018 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2018 - 16:08

Το Κατασάρκιο του Καθεδρικού Ναού του Ρουμανικού Έθνους

Διαδώστε:
Το Κατασάρκιο του Καθεδρικού Ναού του Ρουμανικού Έθνους

Την Κυριακή στο Βουκουρέστι θα γίνουν τα Εγκαίνια του νεοανεγερθέντος Καθεδρικού Ναού του Ρουμανικού Έθνους, από τον ειδικώς προσκεκλημένο προς τούτο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην ρουμανική πρωτεύουσα.

 

Το “κατασάρκιο” της Αγίας Τραπέζης του νέου Ναού, δηλαδή το βασικό και πρώτο άμφιο με το οποίο θα ενδυθεί το εγκαινιασθησόμενο ιερό Θυσιαστήριο (διαστάσεων 2,10 Χ 2,10 μέτρων), στο κέντρο έχον τον Ιησού σε εντάφια στάση και κύκλωθεν τους τέσσερις Ευαγγελιστές, ανατέθηκε από το πατριαρχείο Ρουμανίας προς αγιογράφηση στον Έλληνα αγιογράφο Ανάργυρο Σκαλιώτη.

 

 

Ο κ. Σκαλιώτης, διαπρεπής νέος καλλιτέχνης και έγκριτος αγιογράφος, είναι εκείνος ο οποίος αγιογραφεί εσχάτως ορισμένες από τις εικόνες της Ενορίας στο Μπανάτο της Ζακύνθου. Συνεπώς η διάκριση γίνεται μεγαλύτερη όταν καλείται να ιστορήσει, έστω και αυτό το μικρό άμφιο του υπερμεγέθους Καθεδρικού της Ρουμανίας. Μπορεί να πρόκειται για μικρό έργο, αλλά επ’ αυτού θα τελείται από την ερχόμενη Κυριακή και εσαεί το Μυστήριο των Μυστηρίων, το Γεγονός των Γεγονότων, δηλαδή η Θεία Ευχαριστία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων