12/07/2022 12/07/2022 Μεριμνώντας για τους κατοίκους στα χωριά που δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομείο ή έχουν έλλειψη γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, το Πατριαρχείο Ρουμανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας δημιούργησε την εκστρατεία “Υγεία για τα χωριά”. Σε αυτό το πλαίσιο, 120 άτομα από την περιοχή Mozăceni (Μοζατσένι) της κομητείας Άρτζες συμβουλεύτηκαν δωρεάν γιατρούς με ειδικότητα...
12 Ιουλίου, 2022 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 19:34

120 ηλικιωμένοι και χαμηλόμισθοι έλαβαν δωρεάν ιατρική περίθαλψη

Διαδώστε:
120 ηλικιωμένοι και χαμηλόμισθοι έλαβαν δωρεάν ιατρική περίθαλψη

Μεριμνώντας για τους κατοίκους στα χωριά που δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομείο ή έχουν έλλειψη γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, το Πατριαρχείο Ρουμανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας δημιούργησε την εκστρατεία “Υγεία για τα χωριά”. Σε αυτό το πλαίσιο, 120 άτομα από την περιοχή Mozăceni (Μοζατσένι) της κομητείας Άρτζες συμβουλεύτηκαν δωρεάν γιατρούς με ειδικότητα στην παθολογία, την καρδιολογία, τη γαστρεντερολογία, τη δερματολογία, την ογκολογία, τη γενική ιατρική και την παιδιατρική.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στη δραστηριότητα αυτή συμμετείχαν 18 εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι, εκ των οποίων οι 14 ήταν ιατρικό προσωπικό.

«Για να επωφεληθούν από την υποστήριξη ειδικού γιατρού, οι ντόπιοι πρέπει να διανύσουν μεγάλες  αποστάσεις, στο Πιτέστι, δηλαδή περίπου 60 χλμ., ή στο Βουκουρέστι, πάνω από 100 χλμ. Αυτό καθίσταται αρκετά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, ειδικά για τους ηλικιωμένους, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων αυτής της περιοχής είναι 70-80 ετών.

Σε όσους έγινε ιατρική εξέταση διαπιστώθηκε ότι έπασχαν από διάφορες χρόνιες παθήσεις, εξαιτίας του ότι πολλοί έχουν χρόνια να απευθυνθούν σε γιατρό», δήλωσε ο Dănuț Prună, συντονιστής των εθελοντών του Βουκουρεστίου.

Η δραστηριότητα υποστηρίχθηκε επίσης από τον π. Florin Dobrin, τον ιερέα της ενορίας της εκκλησίας από το Mozăcenii de Sus, στην κομητεία Άρτζες, ο οποίος ευχαρίστησε την ιατρική ομάδα: «Χαιρόμαστε που οι εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού ναού επέστρεψαν στο Mozăceni. Είμαι πεπεισμένος ότι η δράση που πραγματοποιεί, μέσω της συμβολής των ειδικών γιατρών στην ομάδα, μπορεί να φέρει ελπίδα στους κατοίκους της κοινότητας μέσω της παροχής δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων. Οι περισσότεροι από αυτούς που ήρθαν είναι ηλικιωμένοι, άτομα χαμηλού εισοδήματος που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην πόλη».

Η εκστρατεία «Υγεία για τα Χωριά» ξεκίνησε το 2015 βάσει πρωτοκόλλου που έχει συναφθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει στη διοργάνωση ιατρικών δράσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχουν οργανωθεί 80 δράσεις στις κομητείες Ιλφόβ, Πράχοβα, Μαραμούρες, Άρτες, Călăraşi και Giurgiu, με τον αριθμό των δικαιούχων να ξεπερνά τα 9.500 άτομα.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από ziarullumina

Διαβάστε ακόμη:

Η έμπρακτη αγάπη της Εκκλησίας σε πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρίες

Η μέριμνα της Εκκλησίας για την πρόληψη κατά του καρκίνου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων