07/07/2022 07/07/2022 Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Διαρκής είναι η μέριμνα της εν Ρουμανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η Μητρόπολη Βεσσαραβίας εγκαινιάζει ένα καινούργιο κοινωνικό κέντρο για παιδιά και γυναίκες από την Ουκρανία. Η Αρχιεπισκοπή Τόμιδος προσφέρει 119 νέα καταλύματα  και η Ενορία στο Μπρασόβ συνδράμει στην εκστρατεία “Γέφυρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης”. Η Αρχιεπισκοπή Τόμιδος προσφέρει...
07 Ιουλίου, 2022 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 10:20

Αμέριστη η αγάπη της εν Ρουμανία Εκκλησίας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Αμέριστη η αγάπη της εν Ρουμανία Εκκλησίας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Διαρκής είναι η μέριμνα της εν Ρουμανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η Μητρόπολη Βεσσαραβίας εγκαινιάζει ένα καινούργιο κοινωνικό κέντρο για παιδιά και γυναίκες από την Ουκρανία. Η Αρχιεπισκοπή Τόμιδος προσφέρει 119 νέα καταλύματα  και η Ενορία στο Μπρασόβ συνδράμει στην εκστρατεία “Γέφυρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης”.

  • Η Αρχιεπισκοπή Τόμιδος προσφέρει άλλες 119 χώρους φιλοξενίας για πρόσφυγες


Η Αρχιεπισκοπή Τόμιδος ανακοίνωσε ότι τα μοναστήρια της Μητρόπολης διαθέτουν ακόμη 119 δωρεάν καταλύματα, συμπεριλαμβανομένων γευμάτων, για πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Μεταξύ 16 Μαΐου και 1 Ιουλίου 2022, η υποστήριξη που παρείχε το Κοινωνικο-αποστολικό Τμήμα της Μητρόπολης στους Ουκρανούς πρόσφυγες ήταν:

ανθρωπιστική βοήθεια: ζεστά τρόφιμα, τρόφιμα, παιδικές τροφές, είδη υγιεινής και μη τρόφιμα (κουβέρτες, ρούχα, παιχνίδια) αξίας 78.371 lei.
διαμονή με γεύματα για 31 πρόσφυγες.
υπηρεσίες: μετάφραση (55 άτομα), συμβουλευτική / καθοδήγηση (67 άτομα), ιατρικές υπηρεσίες (22 άτομα) και εκπαιδευτικές υπηρεσίες (20 άτομα).
Αιμοδοσία: 30 άτομα πρόσφεραν αίμα.
φάρμακα και ιατρικά προϊόντα ποσού 56.278 λέι, που αγοράστηκαν από τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν μέσω είσπραξης.

  • Η Αποστολή «Διακονία» εγκαινιάζει ένα κοινωνικό κέντρο για τη φροντίδα των Ουκρανών προσφύγων στο Κισινέου

Η Κοινωνική Αποστολή «Διακονία» της Μητρόπολης Βεσσαραβίας εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Κισινέου, ένα κοινωνικό κέντρο περίθαλψης Ουκρανών προσφύγων. Το Πολυδύναμο Κέντρο για Παιδιά και Οικογένειες «Αγία Άννα» αποτελεί συνέχεια του Προγράμματος «Στα χέρια της Μητέρας», που ξεκίνησε το 2011 με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος κάθε παιδιού να μεγαλώνει σε οικογενειακό περιβάλλον.

Προορισμένο να βοηθήσει Ουκρανές γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, αλλά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, το κέντρο στοχεύει να εντάξει σταδιακά τους δικαιούχους στην κοινωνική ζωή.

Το Κέντρο «Αγία Άννα» θα παρέχει κοινωνική βοήθεια για πρόσφυγες, εξατομικευμένες υπηρεσίες για ενήλικες, νομικές συμβουλές, εκπαιδευτικές υπηρεσίες μετά το σχολείο για παιδιά και ένα ασφαλές περιβάλλον για ανοιχτή και τακτική αλληλεπίδραση μεταξύ κοινωνικών ομάδων.

Η Αποστολή «Διακονία» είναι ο φιλανθρωπικός βραχίονας της Μητρόπολης Βεσσαραβίας, του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

  • Νέα βοήθεια από το Μπρασόβ για την Ουκρανία

Φορτηγό με γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας, ιατρικό εξοπλισμό, εξοπλισμό υγιεινής, φάρμακα, έπιπλα κουζίνας, προϊόντα υγιεινής, πάνες, στρώματα, τρόφιμα και ρούχα έστειλε η Ενορία Μπρασόβ στο Ανθρωπιστικό Κέντρο “Άγιος Γεώργιος” στο Στοροζινέτς της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας “Γέφυρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης” που διοργανώθηκε από την Ενορίας μαζί με τις αρχές από το Σερνεούτς.

Συντονιστής της ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν ο π.Vasile Covalciuc.

«Επιστρέψαμε στην Ουκρανία, αυτή τη φορά με αγαπημένους φίλους από τη Ρουμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Γαλλία, οι οποίοι άπλωσαν χείρα βοηθείας στην Ουκρανία. Φτάσαμε με ασφάλεια στο Ανθρωπιστικό Κέντρο “Άγιος Γεώργιος” στο Στοροζινέτς, που ίδρυσε και συντονίζει ο π. Vasile Covalciuc, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, καθώς και το υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που χτίστηκε και εξοπλίστηκε από την Εκκλησία.

Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο με σώμα και ψυχή. Για τη θεραπεία της ψυχής δημιούργησε την Εκκλησία, και για τη θεραπεία του σώματος δημιούργησε το νοσοκομείο. Η ίδια η εκκλησία είναι ένα πνευματικό νοσοκομείο, στο οποίο καλούμαστε, πρώτα απ’ όλα, να θεραπευθούμε από την αλλοτρίωση. Αποξένωση από τον Θεό, αποξένωση από τους συνανθρώπους και αποξένωση από τον εαυτό μας”, είπε ο π. Aurelian Reit από την Ενορία Μπρασόβ.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ρουμανικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει τα 146 χρόνια δραστηριότητας

Η Πρόεδρος της Μολδαβίας ευχαριστεί την εκκλησία για τη βοήθεια στους πρόσφυγες

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την Κυριακή Γ’ Ματθαίου

Πατριαρχείο Ρουμανίας: 7,6 εκατ. ευρώ για πρόσφυγες από την Ουκρανία

Φωτογραφίες: Diaconia Social Mission/ Diaconia  Vali Vădănoiu/ziarullumina

Με πληροφορίες από basilica, ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων