19/02/2021 19/02/2021 Για την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας, της Οικογένειας και του Σχολείου, προκειμένου να γαλουχηθεί η νέα γενιά παιδιών, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος τονίζει ότι η σύγχρονη εκπαίδευση δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτών που είναι χρήσιμες για την αγορά εργασίας. “Σε αυτό...
19 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:46

Εκπαίδευση “υπό το φως του Ευαγγελίου”

Διαδώστε:
Εκπαίδευση “υπό το φως του Ευαγγελίου”

Για την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας, της Οικογένειας και του Σχολείου, προκειμένου να γαλουχηθεί η νέα γενιά παιδιών, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος τονίζει ότι η σύγχρονη εκπαίδευση δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτών που είναι χρήσιμες για την αγορά εργασίας.


“Σε αυτό το περιοριστικό πλαίσιο, (…) είναι απαραίτητο να καλλιεργηθεί και μία άλλη διάσταση της εκπαίδευσης, η οποία δεν θα εξαντλείται στην απόκτηση πληροφοριών και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων” τονίζει και προσθέτει: “Ως εκ τούτου, το σχολείο καλείται να σχηματίσει ισχυρούς ηθικούς χαρακτήρες, ανθρώπους που καλλιεργούν ιδανικά και υπερασπίζονται διαχρονικές αξίες”.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε και στην θρησκευτική εκπαίδευση, η οποία προετοιμάζει τους ανθρώπους για τη Βασιλεία των ουρανών, όχι μόνο για τη γήινη ζωή.

“Στον τομέα της εκπαίδευσης, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε όλη την ιστορία του ρουμανικού λαού, συμβάλλοντας στην οργάνωση και τον εμπλουτισμό της εκπαίδευσης και του εθνικού πολιτισμού” αναφέρει.

“Στο σημερινό πλαίσιο της εκκοσμικευμένης και ατομικιστικής κοινωνίας, είναι θεμελιώδες να καλλιεργηθεί μια εκπαίδευση για την προώθηση των ανθρώπινων ιδεών που βασίζονται στην αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τη γενναιοδωρία. Να καλλιεργήσουν την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και την ευθύνη στην κοινωνία”.

“Η παιδαγωγική που αναπτύχθηκε υπό το φως του Ευαγγελίου της αγάπης του Χριστού προσανατολίζει το παιδί στην κοινωνία της γενναιόδωρης αγάπης και αλληλεγγύης. Υπό αυτήν την έννοια, η θρησκευτική εκπαίδευση καλείται να γίνει η ζωντανή μαρτυρία μιας τέτοιας παιδαγωγικής”.

Φωτογραφίες: Raluca Ene/basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων