13/04/2022 13/04/2022 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Baia Mare (πόλη της Ρουμανίας στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κατά μήκος του Ποταμού Σάσαρ) εγκαινιάστηκε την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, η έκθεση «Εικόνα σε γυαλί, η πνευματική σύνδεση μεταξύ νέων Ελλήνων και Ρουμάνων». Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Η εκδήλωση οργανώθηκε από το «Παιδικό Παλάτι Baia Mare» (Palatul Copiilor...
13 Απριλίου, 2022 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 21:27

Ελληνο-ρουμανική σύνδεση με εικόνες σε γυαλί!

Διαδώστε:
Ελληνο-ρουμανική σύνδεση με εικόνες σε γυαλί!

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Baia Mare (πόλη της Ρουμανίας στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κατά μήκος του Ποταμού Σάσαρ) εγκαινιάστηκε την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, η έκθεση «Εικόνα σε γυαλί, η πνευματική σύνδεση μεταξύ νέων Ελλήνων και Ρουμάνων».

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το «Παιδικό Παλάτι Baia Mare» (Palatul Copiilor Baia Mare). Το έργο μεταξύ άλλων συντόνισαν οι: Lavinia Maria Balazsi, Καθηγήτρια ζωγραφικής στο Παιδικό Παλάτι και π. Călin Iosip, Μουσειογράφος της Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ και η Ευρυδίκη Γεροντέλη, από το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Χίου στην Ελλάδα.

Τα έργα που εκτέθηκαν πραγματοποιήθηκαν μετά από ένα διεθνές εκπαιδευτικό έργο στο Παιδικό Παλάτι Baia Mare.

Κατά τη διάρκεια του, 16 μαθητές Λυκείου και τέσσερις καθηγητές από την Ελλάδα ήρθαν για τρεις ημέρες στο Baia Mare, όπου έμαθαν την τεχνική της ζωγραφικής εικόνων σε γυαλί, υπό την καθοδήγηση της καθ. Lavinia Maria Balaszi.

Τα έργα της έκθεσης μπορείτε να τα θαυμάσετε στο Μουσείο της Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ στον Επισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Baia Mare.

Πηγή φωτογραφίας: directmm.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων