26/02/2020 26/02/2020 Το μοναστήρι “Bivongi” ήταν μέρος ενός παλιού βυζαντινού μοναστηριακού συγκροτήματος στην Καλαβρία της Ιταλίας και ιδρύθηκε τον δέκατο αιώνα.  Εγκαταλειμμένο το 1622 μετά τις πολυάριθμες επιθέσεις των πειρατών, ο οικισμός επανεντάχθηκε πριν από 25 χρόνια από αθηναίους μοναχούς και από το 2008 ανατέθηκε στην Ιρλανδική Ορθόδοξη Επισκοπή της Ιταλίας για περίοδο 99 ετών. Η...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 22:31

Επέτειος αρχαίου μοναστηριού της Καλαβρίας

Διαδώστε:
Επέτειος αρχαίου μοναστηριού της Καλαβρίας

Το μοναστήρι “Bivongi” ήταν μέρος ενός παλιού βυζαντινού μοναστηριακού συγκροτήματος στην Καλαβρία της Ιταλίας και ιδρύθηκε τον δέκατο αιώνα.

Εγκαταλειμμένο το 1622 μετά τις πολυάριθμες επιθέσεις των πειρατών, ο οικισμός επανεντάχθηκε πριν από 25 χρόνια από αθηναίους μοναχούς και από το 2008 ανατέθηκε στην Ιρλανδική Ορθόδοξη Επισκοπή της Ιταλίας για περίοδο 99 ετών.

Η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Συλλέκτη, αλλά και η 25η επέτειος της αποκατάστασης, εορτάστηκαν στη Ρουμανία στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Bivongi ένα συμπόσιο το οποίο αφορούσε το θέμα της αποκατάστασης του μοναστηριού με τη συμμετοχή ερευνητών από τον χώρο της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της θεολογίας.

Το συμπόσιο, ο Χάρης Αθανασίου Bogdan έστειλε μήνυμα χαιρετισμού και την ευλογία της Αυτού Αγιότητος Γκρέις Σιλουανός, ενημερώνει η Επισκοπή της Ιταλίας.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Κοσμηματολόγο, ο ηγούμενος Αρχιεπίσκοπος Αθανάσιος της Μπογδανιάς διοργάνωσε την Αγία Λειτουργία και την χειροτονία στη θέση του Προτεστάντος του Ιερονονίτη Ιουστίν Μιέτ, ηγουμένου του μοναστηριού.

Το πρόγραμμα αφιερωμένο στον εορτασμό των 25 χρόνων από την αποκατάσταση της μονής τελείωσε στην αίθουσα συνεδρίων του Δημαρχείου του Μπιγκόνγκ, όπου ο τίτλος του “Τιμητικού Πολίτη της πόλης του Μπιγκόνγκ” προσφέρθηκε στην Αυτού Εξοχότητα Πατέρα Σιλουάν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων