17/02/2022 17/02/2022 Ο Επίσκοπος Νοτίου Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και της θεμελιώσεως του νέου ιερού ναού Οσίου Δημητρίου του Νέου στη Βεσσαραβική κοινότητα Γκοτέστι. Ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη σημασία της ανέγερσης ενός τόπου λατρείας: «Η εκκλησία είναι ο οίκος του Θεού, ο προθάλαμος της βασιλείας των ουρανών, το πιο ιερό...
17 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2022 - 18:34

Θεμέλιος λίθος στον νέο ιερό ναό Οσίου Δημητρίου του Νέου στο Γκοτέστι

Διαδώστε:
Θεμέλιος λίθος στον νέο ιερό ναό Οσίου Δημητρίου του Νέου στο Γκοτέστι

Ο Επίσκοπος Νοτίου Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και της θεμελιώσεως του νέου ιερού ναού Οσίου Δημητρίου του Νέου στη Βεσσαραβική κοινότητα Γκοτέστι.

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη σημασία της ανέγερσης ενός τόπου λατρείας: «Η εκκλησία είναι ο οίκος του Θεού, ο προθάλαμος της βασιλείας των ουρανών, το πιο ιερό μέρος στη γη. Όταν χτίζεται, είναι η θυσία μας στον Θεό, αλλά αφού αγιαστεί, γίνεται δώρο του Θεού στους ανθρώπους».

«Έχουμε λοιπόν μια ιστορική ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην ανέγερση εκκλησίας, να γίνουμε ιδρυτές και ευεργέτες και να διαιωνίσουμε το όνομά μας με τη συμμετοχή μας, τη γενναιοδωρία και την αγάπη μας», είπε ο Θεοφιλέστατος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών και κεντρικών αρχών, ευεργέτες, ντόπιοι πιστοί και ξενιτεμένοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2018, από την ενθρόνιση του Επισκόπου Νότιας Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής 15 νέων εκκλησιών.

Διαβάστε ακόμη:

Συνάντηση Πρωθυπουργού Ρουμανίας με Μητροπολίτη Βεσσαραβίας

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας καταρρίπτει τις ψευδείς ειδήσεις εις βάρος του

Τα νέα έργα που θα κοσμούν τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό

Το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής Κραϊόβας για το 2021

Φωτογραφία: YouTube / Trinitas TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων