14/01/2022 15/01/2022 Μετά την παύση των εργασιών κατά τις εορτές της Γέννησης και της Βάπτισης του Κυρίου, στις αρχές αυτής της εβδομάδας ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στον εσωτερικό χώρο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και τις πολικές θερμοκρασίες, καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση των έργων στον εξωτερικό χώρο...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2022 - 1:52

Εθνικός Καθεδρικός Ναός: Μετά τις γιορτές ξανάρχισαν οι εργασίες στο εσωτερικό

Διαδώστε:
Εθνικός Καθεδρικός Ναός: Μετά τις γιορτές ξανάρχισαν οι εργασίες στο εσωτερικό

Μετά την παύση των εργασιών κατά τις εορτές της Γέννησης και της Βάπτισης του Κυρίου, στις αρχές αυτής της εβδομάδας ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στον εσωτερικό χώρο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και τις πολικές θερμοκρασίες, καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση των έργων στον εξωτερικό χώρο του Ναού.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Όπως αναφέρει το Ziarul Lumina, αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στους εσωτερικούς σοβάδες της Αψίδας του Θριάμβου. Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία για το βάψιμο της νότιας αψίδας, όπως είπε ο μηχανικός Petre Chiuță, Πατριαρχικός Σύμβουλος στον Τομέα Μνημείων και Ναών του Πατριαρχείου.

Σε ό,τι αφορά τις αγιογραφίες, ολοκληρώνεται η επιφάνεια του Ιερού Βήματος, συμπεριλαμβανομένης της ράχης του τέμπλου. Αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί όλες οι σκηνές και οι εικόνες των αγίων και ολοκληρώνονται οι τελευταίες διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Ακόμη, γίνονται προετοιμασίες για την αποκατάσταση της σκηνής της Γέννησης, η οποία πρόκειται να τοποθετηθεί στον τρούλο της αριστερής αψίδας, από το νότιο τμήμα του καθεδρικού ναού, όπως είπε ο ζωγράφος Daniel Codrescu.

Κατά το 2022, οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση του πάνω μέρους του καθεδρικού ναού, στις εξωτερικές εργασίες σοβατίσματος και στην τσίγκινη στέγη. Προβλέπεται, επίσης, να γίνουν οι συνδέσεις νερού και οι συνδέσεις αποχέτευσης και ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Φωτογραφία: Luigi Ivanciu / Ziarul Lumina

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων