25/02/2022 25/02/2022 Στη Συνέλευση Επισκόπων της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου έγινε γνωστός ο γενικός απολογισμός των δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής για το περασμένο έτος, ο οποίος ανέρχεται στα 10.452.609,41 λέι. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην καλή ανάπτυξη των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων εντός της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Ευχαριστούμε όλα τα άτομα, τις κοινότητες και τους τοπικούς και...
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 19:11

Η φιλανθρωπική δράση της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου για το 2021

Διαδώστε:
Η φιλανθρωπική δράση της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου για το 2021

Στη Συνέλευση Επισκόπων της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου έγινε γνωστός ο γενικός απολογισμός των δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής για το περασμένο έτος, ο οποίος ανέρχεται στα 10.452.609,41 λέι. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην καλή ανάπτυξη των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων εντός της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Ευχαριστούμε όλα τα άτομα, τις κοινότητες και τους τοπικούς και κεντρικούς φορείς που βοήθησαν την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου στις πολλές ποιμαντικές, δημοτικές και κοινωνικές-φιλανθρωπικές της δραστηριότητες το 2021», είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

«Παράλληλα προσευχόμαστε στην Υπεραγία Τριάδα να δώσει σε όλους υγεία και ευτυχία, ειρήνη και χαρά, καθώς και πολλή βοήθεια σε όλες τις καλές πράξεις», επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

Η Συνέλευση των Επισκόπων της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου συνεδρίασε χθες Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο του Πατριαρχείου για να αναλύσει τις περσινές δραστηριότητες και να θέσει προτεραιότητες για το 2022.

Των εργασιών της συνάντησης προήδρευσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Στην εισήγησή του ο Πατριάρχης τόνισε τη σημασία της προσευχής στη ζωή του χριστιανού.

«Οι ανάγκες αυξάνονται, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία. Το πνευματικό και το κοινωνικό πρέπει να συνδέονται. Αν διαχωριστεί το πνευματικό από το κοινωνικό, γίνεται ευσεβισμός, και το κοινωνικό χωρίς πνευματική διάσταση γίνεται εκκοσμίκευση. Γι’ αυτό προσέχουμε πολύ να μη διαχωρίσουμε τη Λειτουργία από τη φιλανθρωπία και τη φιλανθρωπία από τη Λειτουργία», υπογράμμισε.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την υποβολή των εκθέσεων που υποβλήθηκαν, του σχεδίου προϋπολογισμού και των προτεινόμενων προγραμμάτων για το 2022.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η ετήσια συνέλευση των κληρικών και υπαλλήλων του «Οίκου Αλληλοβοηθείας» (C.A.R.) της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Στο τέλος της συνάντησης, τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Αίθουσα «Χριστιανική Ευρώπη». Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο Επίσκοπος Αλεξανδρείας και Τελεορμάν κ. Γαλακτίων και ο Επίσκοπος Γεωργίου κ. Αμβρόσιος.

Για τη σημασία του θεσμού της αλληλοβοήθειας μίλησε ο βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχου, Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος. «Η βοήθεια που προσφέρει ο «Οίκος Αλληλοβοηθείας» της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου τόσο όταν κάποιος κλαίει όσο και όταν κάποιος είναι χαρούμενος, είτε πρόκειται για θάνατο, είτε για χαρά της γέννησης ενός μωρού, είτε για βοήθεια σε κάποιον που υποφέρει είτε για κάποιον που νοσηλεύεται, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, τα λόγια του Σωτήρος Χριστού», είπε ο Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος.

Ο πρόεδρος του «Οίκου Αλληλοβοηθείας», παρουσίασε τον απολογισμό δραστηριοτήτων για το 2021 και διευκρίνισε ότι στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος αλληλοβοήθειας.

Φέτος, τροποποιήσαμε το επίδομα θανάτου για να αυξηθεί από 1.500 σε 2.000 λέι για τα μέλη της CAR και για τον σύζυγο ή τη σύζυγο του μέλους της CAR, αυξήθηκε από 750 σε 1.000 λέι», δήλωσε ο π. Γεώργιος Ζαχαρία.

Σκοπός του «Οίκου Αλληλοβοηθείας» είναι η παροχή επιστρεπτέων δανείων, αλλά και η παροχή μη επιστρεπτέων ενισχύσεων στα μέλη του, κατόπιν αιτήματός τους, σε περιπτώσεις ταφής, ασθένειας ή γέννησης παιδιών.

Διαβάστε ακόμη:

Η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων

Ρουμανίας Δανιήλ: Η μετάνοια να είναι μόνιμη κατάσταση για όλους τους Χριστιανούς

 

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων