22/01/2022 22/01/2022 Ανακαινίστηκε το σπίτι ενός ιερέα από την πόλη Κάβνικ στην περιοχή Μαραμούρες, ο οποίος εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας αναγκάσθηκε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία μόλις 44ετών. Η φιλανθρωπική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επισκοπικού προγράμματος «Χτίστε κατοικίες, χτίστε ψυχές», που πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 18:18

Μαραμούρες: Έμπρακτη αλληλεγγύη σε ιερέα με σοβαρά προβλήματα υγείας

Διαδώστε:
Μαραμούρες: Έμπρακτη αλληλεγγύη σε ιερέα με σοβαρά προβλήματα υγείας

Ανακαινίστηκε το σπίτι ενός ιερέα από την πόλη Κάβνικ στην περιοχή Μαραμούρες, ο οποίος εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας αναγκάσθηκε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία μόλις 44ετών. Η φιλανθρωπική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επισκοπικού προγράμματος «Χτίστε κατοικίες, χτίστε ψυχές», που πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο π. Costinar Romulus, πατέρας τριών παιδιών, υποβλήθηκε σε σοβαρή δοκιμασία τον Φεβρουάριο του 2020, καθώς μετά από εγκεφαλικό, υπέστη παράλυση στη δεξιά πλευρά του σώματός του και έχασε την ικανότητά του να μιλάει. Παρά τις σημαντικές προσπάθειες για να αναρρώσει, συνταξιοδοτήθηκε.

Οι ιερείς της κοινότητας Λάπους έδειξαν αλληλεγγύη και συμμετείχαν, τόσο με σωματική εργασία όσο και με τη συλλογή χρημάτων, για να φτιαχτεί η ιδιωτική κατοικία του πάτερ.

Μετά την έκκληση για βοήθεια, εισπράχθηκε το ποσό των 106.554,51 ρουμάνικων λέι. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν είδη υγιεινής και τρόφιμα.

«Ευχαριστούμε όλους τους ευεργέτες και παρακαλούμε τον Θεό να τους ανταμείψει σύμφωνα με το έλεός Του», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο π. Florin Stan, ο οποίος δημοσιοποίησε αρκετές εικόνες κατά τη διάρκεια των εργασιών και της λειτουργίας του αγιασμού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων