09/07/2019 09/07/2019 Συγχαρητήρια επιστολή στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι απέστειλε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. ” Σας συγχαίρω θερμά για την εκλογή σας ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σας έχει ανατεθεί η αποστολή ηγεσίας του νομοθετικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του οποίου οι αποφάσεις επηρεάζουν ουσιαστικά...
09 Ιουλίου, 2019 - 11:21

Μητρ. Ιλαρίων: Η Χριστιανική παράδοση στην Ευρωβουλή

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Η Χριστιανική παράδοση στην Ευρωβουλή

Συγχαρητήρια επιστολή στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι απέστειλε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

” Σας συγχαίρω θερμά για την εκλογή σας ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σας έχει ανατεθεί η αποστολή ηγεσίας του νομοθετικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του οποίου οι αποφάσεις επηρεάζουν ουσιαστικά τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσονται οι ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες εξ αυτών ανήκουν στη χριστιανική παράδοση, η οποία εδώ και αιώνες έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ελπίζω ότι στο έργο σας θα δώσετε προσοχή στα προβλήματα που σχετίζονται με τη διατήρηση της χριστιανικής κληρονομιάς και των ηθικών αρχών.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναπτύσσει σταδιακά διάλογο με ευρωπαϊκούς θεσμούς, φροντίζοντας το ποίμνιό της στη Δυτική Ευρώπη. Στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο υπάρχουν αντιπροσωπείες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ένα από τα καθήκοντά τους είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με τους ηγέτες του κράτους, τα μέλη του κοινοβουλίου και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ελπίζω ότι, μέσω αυτών των εκκλησιαστικών δομών, οι σχέσεις θα ενισχυθούν μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων