14/07/2023 14/07/2023 Ο Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος συμμετείχε την Πέμπτη στο συνέδριο-συζήτηση σχετικά με την «Θρησκευτική πειθαρχία και θρησκευτική εκπαίδευση στην Ολτένια», που διοργανώθηκε στο Επισκοπικό Κέντρο στην Κραϊόβα. Η αποστολή του δασκάλου των Θρησκευτικών είναι να σχηματίζει χαρακτήρες, είπε ο Σεβασμιώτατος. «Θέλαμε ιδιαίτερα να δούμε ο ένας τον άλλον, για να αναλύσουμε την κατάσταση της θρησκευτικής...
14 Ιουλίου, 2023 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 14:00

Μητροπολίτης Ολτενίας: “Ο ιερέας και ο δάσκαλος καλούνται στην Εκκλησία να σχηματίσουν χαρακτήρες”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ολτενίας: “Ο ιερέας και ο δάσκαλος καλούνται στην Εκκλησία να σχηματίσουν χαρακτήρες”

Ο Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος συμμετείχε την Πέμπτη στο συνέδριο-συζήτηση σχετικά με την «Θρησκευτική πειθαρχία και θρησκευτική εκπαίδευση στην Ολτένια», που διοργανώθηκε στο Επισκοπικό Κέντρο στην Κραϊόβα. Η αποστολή του δασκάλου των Θρησκευτικών είναι να σχηματίζει χαρακτήρες, είπε ο Σεβασμιώτατος.

«Θέλαμε ιδιαίτερα να δούμε ο ένας τον άλλον, για να αναλύσουμε την κατάσταση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στη Μητρόπολη Ολτενίας. Η Παιδεία είναι στάδιο και θεμελιώδης θεσμός στην προετοιμασία των μελλοντικών γενεών, καθώς διαμορφώνει τους νέους πολίτες της χώρας και της Εκκλησίας», είπε ο Μητροπολίτης Ειρηναίος.

«Η υποχρέωση είναι αρκετά μεγάλη και η ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη. Δεν πρόκειται για θεσμική υποχρέωση, αλλά για ευθύνη ψυχής. Αν οι άλλοι κλάδοι διαμορφώνουν την ανθρώπινη διάνοια και έχουν ως οριστικό τους έργο την κοινωνία και την επαγγελματική κατάρτιση του ανθρώπου, η θρησκεία είναι αυτή που προετοιμάζει τον ψυχωμένο άνθρωπο, τον άνθρωπο της πίστης».

«Αυτός ο άνθρωπος της Εκκλησίας δεν θα περιοριστεί ποτέ σε επαγγελματικό πράγμα, γιατί δεν έχουμε επαγγελματίες στην Εκκλησία, αλλά έχουμε πιστούς. Το καθήκον μας είναι αρκετά σημαντικό και μπορούμε να το ονομάσουμε αποστολικό», πρόσθεσε ο μητροπολίτης.

«Ο ιερέας και ο δάσκαλος καλούνται στην Εκκλησία να σχηματίσουν χαρακτήρες, να σχηματίσουν απόψεις και ανθρώπους. Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ενημέρωση και η διδασκαλία χρειάζονται προσωπική εμπειρία».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών στους νέους Εκπαιδευτικούς Νόμους και οι αναπτυξιακές στρατηγικές για την επαγγελματική εκπαίδευση. Κάθε καλεσμένος συνέβαλε στη συζήτηση, παρουσιάζοντας διάφορες καταστάσεις που αντιμετώπισε στη δουλειά του.

Στο τέλος της συνάντησης, ο πατήρ Adrian Lupu, Επισκοπικός Σύμβουλος στον Τομέα Εκπαίδευσης, Δραστηριοτήτων Νέων και Κατήχησης της Αρχιεπισκοπής της Κραϊόβα, συνόψισε τα συμπεράσματα της συζήτησης. Η Μητρόπολη Ολτενίας θα δημιουργήσει, βάσει αυτών, σχέδιο με λύσεις που θα εφαρμοστούν στη θρησκευτική εκπαίδευση στη μητρόπολη.

Πηγή: basilica (Ștefana Totorcea)

Φωτογραφία: Μητρόπολη Ολτενίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων