06/06/2019 06/06/2019 Εγκαινιάστηκε σήμερα, ανήμερα της Αναλήψεως, στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι το μεγαλύτερ μνημείο της χώρας αφιερωμένο στους εθνικούς ήρωες. Μία επιγραφή με τα ονόματά τους τοποθετήθηκε στη βάση της Αγίας Τράπεζας, από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ως έναν φόρο τιμής στην υπέρτατη θυσία που έκαναν για τη χώρα και...
06 Ιουνίου, 2019 - 11:11

Μνημείο Ηρώων στην Αγία Τράπεζα του Ναού της Σωτηρίας

Διαδώστε:
Μνημείο Ηρώων στην Αγία Τράπεζα του Ναού της Σωτηρίας

Εγκαινιάστηκε σήμερα, ανήμερα της Αναλήψεως, στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι το μεγαλύτερ μνημείο της χώρας αφιερωμένο στους εθνικούς ήρωες.

Μία επιγραφή με τα ονόματά τους τοποθετήθηκε στη βάση της Αγίας Τράπεζας, από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ως έναν φόρο τιμής στην υπέρτατη θυσία που έκαναν για τη χώρα και την πίστη.

Ο Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας θα είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Χριστιανικός ναός στον κόσμο και είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα.

Το συγκρότημα του καθεδρικού ναού περιλαμβάνει ένα καθεδρικό κτίριο κάτω από τον ναό, κουζίνα με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, δύο ξενοδοχεία και χώρο στάθμευσης για περίπου 500 αυτοκίνητα. Ο καθεδρικός ναός είναι σχεδιασμένος με καθίσματα για περίπου 6.000 πιστούς, δέκα φορές μεγαλύτερος από τον υπάρχοντα πατριαρχικό καθεδρικό ναό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων