05/12/2022 05/12/2022 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ απένειμε στα μέλη του Βασιλικού Οίκου της Ρουμανίας την τιμητική διάκριση «Παναγία η Προσευχόμενη», σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία, στο Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος απένειμε τη διάκριση στην Μαργαρίτα της Ρουμανίας, Θεματοφύλακα του Ρουμανικού Στέμματος, στον πρίγκιπα Ράντου της Ρουμανίας που είναι σύζυγος της Μαργαρίτας της Ρουμανίας,...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 18:46

Ο Πατριάρχης Δανιήλ βράβευσε μέλη του Βασιλικού Οίκου της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ βράβευσε μέλη του Βασιλικού Οίκου της Ρουμανίας

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ απένειμε στα μέλη του Βασιλικού Οίκου της Ρουμανίας την τιμητική διάκριση «Παναγία η Προσευχόμενη», σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία, στο Βουκουρέστι.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος απένειμε τη διάκριση στην Μαργαρίτα της Ρουμανίας, Θεματοφύλακα του Ρουμανικού Στέμματος, στον πρίγκιπα Ράντου της Ρουμανίας που είναι σύζυγος της Μαργαρίτας της Ρουμανίας, επικεφαλής του Οίκου της Ρουμανίας, και τις Πριγκίπισσες Σοφία και Μαρία, σύμφωνα με το Ziarul Lumina.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, έγινε αναφορά στην προσωπικότητα του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας, Μιχαήλ Α’, ο οποίος απεβίωσε πριν πέντε χρόνια.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ χάρισε στα μέλη του Βασιλικού Οίκου αρκετούς τόμους της Καινής Διαθήκης στην ρουμανική και ελληνική γλώσσα του Εκδοτικού Οίκου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, αντίστοιχα, το μονογραφικό λεύκωμα για τα 15 χρόνια από την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου.

Τα μέλη του Βασιλικού Οίκου της Ρουμανίας ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την υποδοχή και την τιμητική διάκριση, και απένειμαν στον Προκαθήμενο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας έναν πίνακα του βασιλιά της Ρουμανίας Μιχαήλ Α’ και της συζύγου του, βασίλισσας Άννα.

 

Πηγή: basilica (Iulian Dumitrascu)

Με φωτογραφίες από Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων