20/07/2023 20/07/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε σήμερα στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, επί την εορτή του Προφήτη Ηλία. Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος απαρίθμησε τις καλές πράξεις και τα θαύματα του Προφήτη που προμήνυαν τα μελλοντικά έργα του Σωτήρος Ιησού Χριστού. «Ο Προφήτης Ηλίας δεν έγραψε κανένα βιβλίο και όμως αποκαλείται το “θεμέλιο των Προφητών”, δηλαδή...
20 Ιουλίου, 2023 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2023 - 15:18

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον Προφήτη Ηλία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον Προφήτη Ηλία

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε σήμερα στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, επί την εορτή του Προφήτη Ηλία. Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος απαρίθμησε τις καλές πράξεις και τα θαύματα του Προφήτη που προμήνυαν τα μελλοντικά έργα του Σωτήρος Ιησού Χριστού.

«Ο Προφήτης Ηλίας δεν έγραψε κανένα βιβλίο και όμως αποκαλείται το “θεμέλιο των Προφητών”, δηλαδή βασικός προφήτης, άξιος αγάπης και θαυμασμού. Με τις καλές πράξεις και τα θαύματά του προμήνυε τα μελλοντικά έργα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», είπε στην αρχή του κηρύγματός του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος ανέδειξε ακόμη τις αρετές του Προφήτη Ηλία: «Πρώτα απ’ όλα είναι άνθρωπος της νηστείας, της προσευχής και της εγκράτειας, που έζησε στην παρθενία όλη του τη ζωή. Δεύτερον, ήταν υπερασπιστής της αληθινής πίστης και κατά των ειδωλολατρικών παραπλανήσεων».

«Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης τιμάται από τους ανθρώπους ως “Βροχοφόρος”σε περιόδους ξηρασίας. Επίσης ο Προφήτης μάς δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι αποστασιοποιούνται από τον Θεό, τότε όλη η δημιουργία ή η γύρω φύση μπορεί να γίνει εχθρική προς τους αυτούς. Όμως όταν οι άνθρωποι εκπληρώσουν το θέλημα του Θεού, τότε στέλνει το  έλεός Του στους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Στη ρουμανική παράδοση, όπως είπε, ο Προφήτης Ηλίας θεωρείται «προστάτης των ορφανών, των χήρων και των φτωχών που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις».

Στο τέλος του κηρύγματος, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ευχήθηκε σε όλους όσους φέρουν το όνομα του Προφήτη «χρόνια πολλά με υγεία και βοήθεια από τον Θεό».

Πηγή: basilica (Alexandru Boboc)

Διαβάστε αναλυτικά τον βίο του Προφήτη Ηλία ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων