01/02/2023 01/02/2023 Στις αρετές των Τριών Ιεραρχών αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, κατά την εορτή των Οικουμενικών Διδασκάλων, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας, στο Βουκουρέστι. «Με το έργο τους έδειξαν ότι οι άγιοι δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους με κοσμικό, εγωιστικό τρόπο, αλλά βρίσκονται σε κοινωνία με την Αγία Τριάδα και...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 9:28

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τους υπερασπιστές των ταπεινών ανθρώπων

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τους υπερασπιστές των ταπεινών ανθρώπων

Στις αρετές των Τριών Ιεραρχών αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, κατά την εορτή των Οικουμενικών Διδασκάλων, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας, στο Βουκουρέστι. «Με το έργο τους έδειξαν ότι οι άγιοι δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους με κοσμικό, εγωιστικό τρόπο, αλλά βρίσκονται σε κοινωνία με την Αγία Τριάδα και μαζί ομολογούν την αιώνια αγάπη», είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Οι Τρεις Ιεράρχες υπήρξαν μεγάλοι υπερασπιστές της πίστης στον Χριστό, και ήταν στο πλευρό των ταπεινών ανθρώπων που περνούσαν δοκιμασίες. Ήταν και δάσκαλοι μετάνοιας καθώς και καθοδηγητές της ζωής στο δρόμο της σωτηρίας», υπογράμμισε στην αρχή του κηρύγματός του ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Δεν αναδεικνύονται, ο καθένας εγωιστικά, αλλά βρίσκονται σε κοινωνία με την Αγία Τριάδα, και μαζί ομολογούν την αλήθεια της αιώνιας αγάπης», τόνισε.

«Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες εργάστηκαν στον κόσμο με τη χάρη της Υπεραγίας Τριάδας, και ο καθένας κήρυξε το Ευαγγέλιο του Σωτήρος Ιησού Χριστού με τον δικό του τρόπο και στο πλαίσιο της εποχής στην οποία έζησαν. Ενδιαφέρονταν για την ενότητα με τον Χριστό στη γη και γι’ αυτό προέτρεπαν την προσευχή, τις καλές πράξεις και την απόδοση τιμών σε όλους τους Αγίους», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Κοινές αρετές

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις κοινές αρετές των Τριών Ιεραρχών, επεσήμανε: «Αν και διαφορετικοί στην ιδιοσυγκρασία, οι Τρεις Ιεράρχες είχαν πολλές κοινές αρετές. Είχαν μια τεράστια θεολογική και κοσμική μόρφωση. Ακολουθούσαν μία ζωή πνευματική, ασκητική, πολύ ενάρετη. Ήταν άνθρωποι της νηστείας, της προσευχής, και έζησαν πολλές κακουχίες».

«Υπερασπίστηκαν την αληθινή πίστη και την ενότητα της Εκκλησίας, και καταπολέμησαν τις αιρέσεις. Ακόμη, ήταν μεγάλοι υπερασπιστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ήταν κοντά σε ανθρώπους που υπέφεραν από αμαρτίες, συλλογικές ή προσωπικές, κοντά στους φτωχούς, τους αδικημένους, ξεχασμένους και περιθωριοποιημένους», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: Πατριάρχης Ρουμανίας: Η καλοσύνη θεραπεύει την κακία (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία: Basilica.ro

Με πληροφορίες από  Basilica.ro (Iulian Dumitrascu)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων