23/01/2023 23/01/2023 Η καλοσύνη του Ιησού θεραπεύει την κακία της ψυχής. Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΙΕ’ Λουκά, του Ζακχαίου, στην Ιερά Μονή Samurcășești στην κομητεία Ίλφοβ. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο τελώνης Ζακχαίος «διαπίστωσε κάποια στιγμή ότι η συγκέντρωση υλικών αγαθών με ανέντιμο και...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 9:27

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η καλοσύνη θεραπεύει την κακία (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Η καλοσύνη θεραπεύει την κακία (ΦΩΤΟ)

Η καλοσύνη του Ιησού θεραπεύει την κακία της ψυχής. Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΙΕ’ Λουκά, του Ζακχαίου, στην Ιερά Μονή Samurcășești στην κομητεία Ίλφοβ.

  • Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο τελώνης Ζακχαίος «διαπίστωσε κάποια στιγμή ότι η συγκέντρωση υλικών αγαθών με ανέντιμο και άδικο τρόπο δεν φέρνει γαλήνη, ικανοποίηση και ευτυχία στην ψυχή του. Του φέρνει πλούτο γύρω του, αλλά όχι γαλήνη, χαρά και ικανοποίηση στην ψυχή του», εξήγησε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε:

«Η ψυχή του ανθρώπου είναι μεγαλύτερη από όλα τα υλικά αγαθά αυτού του κόσμου. Είναι φτιαγμένη για αιώνια και άπειρη αγάπη προς τον Θεό. Και αφού ο Ζακχαίος τιμήθηκε με την είσοδο του Ιησού στο σπίτι του, η καλοσύνη και το απέραντο έλεος Του τον συγκίνησαν τόσο πολύ που σε μια στιγμή άλλαξε. Έτσι η καλοσύνη του Ιησού διαπέρασε την κακία του Ζακχαίου και από την ψυχή του ξεπήδησε η φλόγα της φιλανθρωπίας, που φώτισε και άλλαξε τη ζωή του».

«Βλέποντας τον Ιησού πώς αυτός, ο άπληστος και τσιγκούνης τελώνης, έγινε ελεήμων και γενναιόδωρος, είπε: “Σήμερα έγινε σωτηρία σε αυτό το σπίτι”. Δηλαδή όχι μόνο σε αυτό το άτομο, αλλά και σε όλη την οικογένειά του. Επειδή και αυτός είναι γιος του Αβραάμ. Η έκφραση γιος του Αβραάμ σημαίνει γιος της πίστης», συνέχισε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

«Ο Ζακχαίος είναι αμαρτωλός που αλλάζει τη ζωή του και από άπληστος γίνεται γενναιόδωρος, δείχνοντας έτσι ταπεινή, γενναιόδωρη και ελεήμων αγάπη», τόνισε ο Μακαριώτατος. «Γι’ αυτό ο Ιησούς Χριστός ο Σωτήρας μας προτρέπει: Να είστε ελεήμων όπως ο ουράνιος Πατέρας σας είναι ελεήμων», επεσήμανε.

«Τι σημαίνει σωτηρία; Σωτηρία σημαίνει ένωση του περιορισμένου και παροδικού, θνητού ανθρώπου με τον αθάνατο και απεριόριστο Θεό», τόνισε ο Μακαριώτατος.

«Έτσι οι πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να σωθούν μόνο αν γίνουν ελεήμονες, αν γίνουν γενναιόδωροι, αν βοηθήσουν τους ανήμπορους, τους άπορους και αν εκπληρώσουν το θέλημα του Θεού στη ζωή τους, για τη δόξα της Υπεραγίας Τριάδος και τη σωτηρία μας», κατέληξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

 

      

Διαβάστε ακόμη: Σοβαρά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης Πατριάρχη Ρουμανίας με τον Πρόεδρο της Βουλής της Μολδαβίας

Φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca Ene

Basilica (Ștefana Totorcea)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων