17/12/2021 17/12/2021 Ιερά Αντιμήνσια προσέφερε ως δώρο ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στους Ιεράρχες που διακονούν στα σύνορα της Ρουμανίας αλλά και στη διασπορά. Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος προσέφερε, μετά το πέρας των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, 1.416 Αντιμήνσια προκειμένου οι Ιεράρχες να τα διανείμουν στις ενορίες και τα μοναστήρια των επαρχιών τους. Τα Αντιμήνσια...
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2021 - 14:46

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε 1.416 Αντιμήνσια

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε 1.416 Αντιμήνσια

Ιερά Αντιμήνσια προσέφερε ως δώρο ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στους Ιεράρχες που διακονούν στα σύνορα της Ρουμανίας αλλά και στη διασπορά.

Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος προσέφερε, μετά το πέρας των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, 1.416 Αντιμήνσια προκειμένου οι Ιεράρχες να τα διανείμουν στις ενορίες και τα μοναστήρια των επαρχιών τους.

Τα Αντιμήνσια κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια εκκλησιαστικής κεντητικής και ραπτικής της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Αυτό το δώρο για τους Ρουμάνους κληρικούς έγινε στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους που έχει ανακηρύξει το Πατριαρχείο για τους Ρουμάνους της διασποράς.

Το Ιερό Αντιμήνσιο αντικαθιστά την Αγία Τράπεζα και χωρίς αυτό Θεία Λειτουργία δεν τελείται. Πάνω στο Αντιμήνσιο με το διπλωμένο και συρραμμένο ειλητό, τοποθετείται το Ιερό Ευαγγέλιο, αντι του Σωτήρος Χριστού. Στα χρόνια των Διωγμών, ως Αγία Τράπεζα χρησιμοποιήθηκε ακόμη και το στήθος των Μαρτύρων!

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων