08/06/2020 08/06/2020 Για την ευλογία των καρπών της φύσης από την Εκκλησία μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, o οποίος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή της Τσερνίκα: “Αυτά τα φύλλα καρυδιάς σημαίνουν τον αγιασμό της φύσης, μια ευλογία του Αγίου Πνεύματος για όλη τη φύση, για όλη τη δημιουργία. Γι ‘αυτό εμείς, μέσω των προσευχών μας, αγιάζουμε τον...
08 Ιουνίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 9:01

“Οι Ορθόδοξοι δεν κλείνουμε τον Θεό στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Οι Ορθόδοξοι δεν κλείνουμε τον Θεό στην Εκκλησία”

Για την ευλογία των καρπών της φύσης από την Εκκλησία μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, o οποίος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή της Τσερνίκα:
“Αυτά τα φύλλα καρυδιάς σημαίνουν τον αγιασμό της φύσης, μια ευλογία του Αγίου Πνεύματος για όλη τη φύση, για όλη τη δημιουργία. Γι ‘αυτό εμείς, μέσω των προσευχών μας, αγιάζουμε τον τόπο όπου είμαστε”, υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, προσθέτοντας ότι ο άνθρωπος αγιάζει τον τόπο εάν διατηρεί επαφή με τον Θεό.


Ο Πατριάρχης Ρουμανίας μιλώντας για την ευλογία των καρπών της γης την Κυριακή της Πεντηκοστής, τόνισε ότι αυτό μας δείχνει ότι δεν «κλειδώνουμε τον Θεό μέσα στην εκκλησία», αλλά τιμούμε ολόκληρο το δημιούργημά Του.

“Όλα αυτά μας δείχνουν ότι εμείς οι Ορθόδοξοι δεν κλείνουμε τον Θεό στην εκκλησία, αλλά νιώθουμε την παρουσία του παντού” πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων