16/09/2022 16/09/2022 Διαρκής είναι η μέριμνα της εν Ρουμανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκπαίδευση παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και από αγροτικές περιοχές. Εμπράκτως η Εκκλησία προσέφερε οικονομική βοήθεια μέσω υποτροφιών, αλλά και σχολικές τσάντες, τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και ρουχισμό, έτσι ώστε οι μαθητές να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο. Μάλιστα πολλά...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 13:36

Οικονομική και υλική στήριξη μαθητών για να μην εγκαταλείψουν το σχολείο

Διαδώστε:
Οικονομική και υλική στήριξη μαθητών για να μην εγκαταλείψουν το σχολείο

Διαρκής είναι η μέριμνα της εν Ρουμανίας Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκπαίδευση παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και από αγροτικές περιοχές. Εμπράκτως η Εκκλησία προσέφερε οικονομική βοήθεια μέσω υποτροφιών, αλλά και σχολικές τσάντες, τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και ρουχισμό, έτσι ώστε οι μαθητές να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο. Μάλιστα πολλά από τα παιδιά αυτά διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους και εισήχθησαν σε κολέγια.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Μια ενορία από το Ιάσιο χορήγησε υποτροφίες σε 20 μαθητές

Η ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σεκερέστι (Săcărești) της κομητείας Ιασίου, προσφέρει 20 μηνιαίες υποτροφίες αξίας 200 λέι σε κάθε παιδί της κοινότητας, ενθαρρύνοντάς τα να μην εγκαταλείψουν το σχολείο. Μάλιστα ένα από τα παιδιά της κοινότητας εισήχθη σε κολέγιο.

“Είναι η τρίτη σχολική χρονιά που στοχεύουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση και το μέλλον των νέων μας. Έχουμε και όμορφα αποτελέσματα, για τα οποία χαιρόμαστε. Έχουμε την πρώτη απόφοιτη λυκείου, την Ionela David, η οποία εισήχθη στη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στην Οικονομία του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών”, είπε ο π. Cosmin Brînza.

“Επίσης, στο ρουμανικό ποδόσφαιρο διακρίθηκε ο Octavian Lupu, ο οποίος έγινε δεκτός στο αθλητικό Γυμνάσιο του Ιασίου”, ανέφερε ο π. Cosmin Brînza.

“Έχουμε μεγάλες ελπίδες για αυτούς, ειδικά όταν βλέπουμε την αποφασιστικότητά τους να χτίσουν το μέλλον τους. Προσευχόμαστε για αυτούς και τους στηρίζουμε για να τους δώσουμε ελπίδα», υπογράμμισε.

Τα παιδιά της ενορίας συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας και της κοινότητας και κάνουν πολύ εθελοντισμό. “Είναι επίσης στο χέρι μας, των ιερέων, να ενθαρρύνουμε τους νέους προς ένα βαθύτερο επίπεδο εκπαίδευσης, ειδικά επειδή η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυτή που έθεσε τα θεμέλια της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στις ρουμανικές χώρες. Ωστόσο, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση, να στηρίξουμε ιδιαίτερα τους μαθητές από το αγροτικό περιβάλλον έτσι ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους” τόνισε ο π. Cosmin Brînza.

Η συνολική αξία μιας υποτροφίας, για κάθε παιδί, είναι 2000 lei (200 λέι επί 10 μήνες, όσο διαρκεί η σχολική χρονιά).

Συνεχίζεται η εκστρατεία “Βοήθεια στους μαθητές”


Εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού συνεχίζουν το κοινωνικό-φιλανθρωπικό πρόγραμμα “Βοήθεια στους μαθητές” τον μήνα Σεπτέμβριο. Το περασμένο Σάββατο προσέφεραν σχολικές τσάντες πλήρως εξοπλισμένες με προμήθειες για 40 παιδιά από ενορίες της Πράχοβα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας “Βοήθεια στους μαθητές”, εγγράφονται παιδιά από τις επαρχίες Ίλφοβ και Πράχοβα, τα οποία, κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, θα επωφεληθούν από την υποστήριξη εθελοντών από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση, προσφέροντας τι είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη απόδοση των δραστηριοτήτων σχολείο.

“Σήμερα καταφέραμε να εντάξουμε άλλα 40 παιδιά στην καμπάνια. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε αυτούς τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αν και το σχολείο έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα παιδιά που χρειάζονται υποστήριξη όσον αφορά την εκπαίδευση παρέχοντας ό,τι είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη απόδοση των σχολικών τους δραστηριοτήτων”, είπε ο Dănuț Prună, συντονιστής των Εθελοντών του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Οι μαθητές που επωφελήθηκαν από τη βοήθεια των εθελοντών εντοπίστηκαν με τη συμμετοχή ιερέων από τις τρεις ενορίες. “Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους εθελοντές που ήταν ξανά κοντά μας και αυτή τη φορά στην αρχή της σχολικής χρονιάς και ήρθαν με σακίδια και προμήθειες για τα παιδιά”, είπε ο π. Alexandru Dimulescu από την ενορία Φαντανέλε (Fântânele) της Πράχοβα.

Διαβάστε ακόμη: Το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας για τα αγέννητα παιδιά

Με πληροφορίες από: basilica (Ștefana Totorcea), ziarullumina (Andrei Butu)

Φωτογραφίες από: Parohia Săcărești, ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων