20/10/2022 20/10/2022 Στο πλαίσιο εκστρατείας αντιμετώπισης του προβλήματος της υπερκατανάλωσης αλλά και πρόληψης της σπατάλης τροφίμων, πάνω από 1.000 μαθητές έγιναν πρεσβευτές. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Τράπεζας Τροφίμων της Μολδαβίας σε συνεργασία με το Δημαρχείο του Κισινέου, που φέρει τον τίτλο «Less waste, more Good», και που για πρώτη φορά συμπεριέλαβε και την...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 9:50

Πάνω από 1.000 μαθητές στην εκστρατεία για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

Διαδώστε:
Πάνω από 1.000 μαθητές στην εκστρατεία για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

Στο πλαίσιο εκστρατείας αντιμετώπισης του προβλήματος της υπερκατανάλωσης αλλά και πρόληψης της σπατάλης τροφίμων, πάνω από 1.000 μαθητές έγιναν πρεσβευτές.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Τράπεζας Τροφίμων της Μολδαβίας σε συνεργασία με το Δημαρχείο του Κισινέου, που φέρει τον τίτλο «Less waste, more Good», και που για πρώτη φορά συμπεριέλαβε και την εκπαίδευση για τους νεότερους καταναλωτές.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια, εργαστήρια για τη διαχείριση και μείωση των απορριμμάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού σε δέκα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Κισινέου και στις Περιφέρειες. Με αυτόν τον τρόπο μαθητές και γονείς θα ενθαρρυνθούν στο να καταναλώνουν υπεύθυνα.

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν από την εθελοντική ομάδα της Κοινωνικής Αποστολής «Διακονία» και θα περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις, παιχνίδια και εκπλήξεις για τους μικρούς συμμετέχοντες.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό, εκτός από τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη βελτίωση του νομοθετικού και συστημικού πλαισίου, το οποίο ενθαρρύνει τους οικονομικούς παράγοντες να κάνουν δωρεές για την πρόληψη της σπατάλης, να λαμβάνεται υπόψη η συνιστώσα της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης», δήλωσε ο Oleg Paraschiv, Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων της Μολδαβίας.

Η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, των οικονομικών παραγόντων και των αρχών σχετικά με τους μηχανισμούς διαχείρισης ληγμένων τροφίμων, προκειμένου να αποτραπεί η πείνα.

Τα ποσοστά φτώχειας στην Μολδαβία

Σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα take-profit.org, ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Δημοκρατία της Μολδαβίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 είναι 537,789 USD.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα έρευνας macrotrends.net, το επίπεδο φτώχειας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας διαμορφώνεται ως:

Το ποσοστό φτώχειας στη Μολδαβία για το 2019 ήταν 13,30%, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 0,5% από το 2018.
Το ποσοστό φτώχειας στη Μολδαβία για το 2018 ήταν 12,80%, ποσοστό που μειώθηκε κατά 3% από το 2017.
Το ποσοστό φτώχειας στη Μολδαβία για το 2017 ήταν 15,80%, ποσοστό που μειώθηκε κατά 0,1% από το 2016.
Το ποσοστό φτώχειας στη Μολδαβία για το 2016 ήταν 15,90%, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 0,4% από το 2015.

Το παρακάτω διάγραμμα απεικονίζει την πορεία της φτώχειας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας από το 1998 έως το 2018:

Λίγα λόγια για την Τράπεζα Τροφίμων

Τον Μάρτιο του 2022, η Τράπεζα έγινε συνδεδεμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων, μια δομή που περιλαμβάνει 330 οργανισμούς από 29 χώρες.

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τράπεζα Τροφίμων θα αυξήσει την εφοδιαστική της ικανότητα στο εγγύς μέλλον και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις τοπικές αρχές στην ανάπτυξη του νομοθετικού πλαισίου για τα απόβλητα τροφίμων με στόχο να περιοριστεί η σπατάλη και να καταπολεμηθεί η πείνα.

Η Τράπεζα ενθαρρύνει οικονομικούς παράγοντες, διανομείς, εισαγωγείς προϊόντων, παραγωγούς αγροδιατροφών να γίνουν συνεργάτες της, δωρίζοντας αποθέματα προϊόντων με κατεστραμμένη συσκευασία ή που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης. Ακόμη αναλαμβάνει τη μεταφορά, τη συλλογή, την τιμολόγηση και την έγκαιρη διανομή των προϊόντων σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Τροφίμων της Μολδαβίας είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την Κοινωνική Αποστολή «Διακονία» της Μητρόπολης Βεσσαραβίας. Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας  στην ανάκτηση και διαχείριση τροφίμων, και τη διοργάνωση της εθνικής εκστρατείας συλλογής μη αλλοιώσιμων προϊόντων, το «Η χαρά στο Τραπέζι», βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους που έχουν θέμα επιβίωσης.

Φωτογραφία: basilica/ Food Bank of Moldova

Με πληροφορίες από basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων