24/05/2019 24/05/2019 Κάλεσμα προς τους γονείς, το σχολείο και την εκκλησία να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά και να τα γαλουχήσουν στις χριστιανικές και παραδοσιακές αξίες, απευθύνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του ενόψει τη Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού. Ο Πατριάρχης υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία της Ρουμανίας με απόφασή της τιμά τους γονείς και τα παιδιά την...
24 Μαΐου, 2019 - 8:23

Πατρ. Δανιήλ: Το ιερό μας καθήκον απέναντι στα παιδιά

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Το ιερό μας καθήκον απέναντι στα παιδιά

Κάλεσμα προς τους γονείς, το σχολείο και την εκκλησία να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά και να τα γαλουχήσουν στις χριστιανικές και παραδοσιακές αξίες, απευθύνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του ενόψει τη Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού.
Ο Πατριάρχης υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία της Ρουμανίας με απόφασή της τιμά τους γονείς και τα παιδιά την πρώτη Κυριακή μετά την 1η Ιουνίου, προκειμένου να “αυξηθεί περισσότερο η κοινωνία αγάπης και σεβασμού μεταξύ των γονέων και των παιδιών”.

“Σε έναν κόσμο που αλλάζει, το κάλεσμα του Ιησού προς το παιδιά καταδεικνύει ότι η χριστιανική εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί ιερό καθήκον για την Οικογένεια, το Σχολείο και την Εκκλησία” υπογραμμίσει και προσθέτει:” Παροτρύνουμε τους γονείς να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους για να τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν την πίστη τους, την ελπίδα και την αγάπη, την ελευθερία να κάνουν το καλό, και όχι το κακό, να φέρνουν χαρά στους γύρω τους, να εκτιμήσουν την πνευματικότητα και τις παραδόσεις του ρουμανικού λαού, όπου κι αν βρίσκονται.
Καλούμε επίσης τα παιδιά να αγαπούν περισσότερο τους γονείς και τους δασκάλους τους, να προσεύχονται γι ‘αυτούς και να τους δείχνουν ευγνωμοσύνη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων