08/02/2021 08/02/2021 Στην Παραβολή των Ταλάντων αναφέρθηκε χθες Κυριακή ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι περιέχει πολύ σημαντικές διδαχές τόσο για την καθημερινή όσο και για την πνευματική ζωή ενός ανθρώπου. «Οι ιδιότητες της ψυχής κάθε ανθρώπου είναι δώρα από τον Θεό. Ο Θεός διανέμει αυτά τα δώρα με διαφορετικό και αναλογικό τρόπο. Και είναι στη...
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2021 - 8:06

Πατρ. Ρουμανίας: “Η χαρά της καρποφορίας”

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: “Η χαρά της καρποφορίας”

Στην Παραβολή των Ταλάντων αναφέρθηκε χθες Κυριακή ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι περιέχει πολύ σημαντικές διδαχές τόσο για την καθημερινή όσο και για την πνευματική ζωή ενός ανθρώπου.

«Οι ιδιότητες της ψυχής κάθε ανθρώπου είναι δώρα από τον Θεό. Ο Θεός διανέμει αυτά τα δώρα με διαφορετικό και αναλογικό τρόπο. Και είναι στη δύναμη κάθε ατόμου να πολλαπλασιάζει τα δώρα, τα ταλέντα ή τις ιδιότητες που λαμβάνει είτε από τη γέννηση είτε από το Βάπτισμα, που είναι η δεύτερη γέννηση. Αυτά τα δώρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν, να καρποφορήσουν” υπογράμμισε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε:

«Όλοι είναι ευχαριστημένοι με το ταλέντο, τις ιδιότητες και τη φυσική ή πνευματική προσφορά που τους έχει δώσει ο Θεός. Ταυτόχρονα, ωστόσο, αυτά τα δώρα σημαίνουν και ευθύνη. Επειδή, ο Θεός ζητά από τον άνθρωπο στο τέλος της ζωής του να δείξει πώς πολλαπλασίασε τα δώρα που έλαβε”

«Βλέπουμε ότι το Ευαγγέλιο γνωρίζει μόνο μια χαρά: τη χαρά της καρποφορίας», επεσήμανε ο Πατριάρχης Δανιήλ, τονίζοντας ότι ο Θεός διανέμει τα ταλέντα διαφορετικά, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συνεργάζονται και να χρειάζονται ο ένας τον άλλον.

«Χρειάζονται ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε με τη διαφοροποίηση των ταλέντων τους, να παρέχεται μια σταθερή βάση για συνεργασία»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων