16/04/2020 16/04/2020 Σε νέα συμφωνία αναφορικά με τη διανομή του Αγίου Φωτός στα σπίτια προχώρησε η Εκκλησία της Ρουμανίας με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αντιπολίτευση, για την απόφαση να συμμετέχει και η αστυνομία στην διαδικασία. Όπως προβλέπεται από τη νέα συμφωνία οι πιστοί δεν θα βγουν από τα σπίτια...
16 Απριλίου, 2020 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 13:13

Πατρ. Ρουμανίας: Νέα συμφωνία με το ΥΠΕΣ για το Άγιο Φως

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: Νέα συμφωνία με το ΥΠΕΣ για το Άγιο Φως

Σε νέα συμφωνία αναφορικά με τη διανομή του Αγίου Φωτός στα σπίτια προχώρησε η Εκκλησία της Ρουμανίας με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αντιπολίτευση, για την απόφαση να συμμετέχει και η αστυνομία στην διαδικασία.

Όπως προβλέπεται από τη νέα συμφωνία οι πιστοί δεν θα βγουν από τα σπίτια τους για να παραλάβουν το Άγιο Φως και οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη μεταφορά του Αγίου Φωτός, το οποίο τελικά θα διανεμηθεί στους πιστούς κάθε ενορίας από το προσωπικό της εκκλησίας και το πολύ πέντε εθελοντές, από τις 20.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

«Το Άγιο Φως θα διανεμηθεί στις ενορίες από το προσωπικό της εκκλησίας και το πολύ πέντε εθελοντές, το Μεγάλο Σάββατο, ξεκινώντας από τις 8 το βράδυ. Το προσωπικό της εκκλησίας σε κάθε ενορία, βοηθούμενο από έναν αριθμό έως πέντε εθελοντών, με προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες και γάντια), θα διασφαλίσει τη διανομή του Αγίου Φωτός, τηρώντας τους κανονισμούς που ορίζονται για την προστασία από τον κορονοϊό» δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Εσωτερικών Μάρτσελ Βέλα.

Αυτοί που θα παραλάβουν το Άγιο Φως θα πρέπει, επίσης, να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, διευκρίνισε ο κ. Βέλα.

«Οι θρησκευτικές λειτουργίες τη νύχτα της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα θα γίνουν σε συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας και τις διατάξεις της κυβέρνησης σχετικά με τις δημόσιες συγκεντρώσεις, χωρίς τη συμμετοχή πιστών εντός των εκκλησιών, στο προαύλιο ή σε χώρους κοντά στις εκκλησίες», είπε ο κ. Βέλα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων