06/06/2019 06/06/2019 Αναφορά στους Αγίους και στους Ήρωες κάνει με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Ρουμανίας, με αφορμή την εορτή της Αναλήψεως η οποία αποτελεί παράλληλα και Ημέρα των Ηρώων για την χώρα. “Καθώς ο ρουμανικός τύπος συζητά μερικές φορές τις διώξεις τις οποίες υπέστησαν οι άνθρωποι υπό το κομμουνιστικό καθεστώς” η Εκκλησία της Ρουμανίας προχωρεί στις ακόλουθες...
06 Ιουνίου, 2019 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2019 - 8:50

Πατρ. Ρουμανίας: Οι Άγιοι και οι Ήρωες

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: Οι Άγιοι και οι Ήρωες

Αναφορά στους Αγίους και στους Ήρωες κάνει με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Ρουμανίας, με αφορμή την εορτή της Αναλήψεως η οποία αποτελεί παράλληλα και Ημέρα των Ηρώων για την χώρα.

“Καθώς ο ρουμανικός τύπος συζητά μερικές φορές τις διώξεις τις οποίες υπέστησαν οι άνθρωποι υπό το κομμουνιστικό καθεστώς” η Εκκλησία της Ρουμανίας προχωρεί στις ακόλουθες διευκρινήσεις:

“Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την αγιοποίηση είναι η αδιαμφισβήτητη πίστη, που διατηρείται παρά τις όποιες δυσκολίες μέχρι και τον θάνατο.
Με αυτή την έννοια, όλοι όσοι πέθαναν στις φυλακές δεν πέθαναν για την ορθόδοξη πίστη. Έτσι υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε έναν ήρωα – ο οποίος υπέφερε και πέθανε για την ελευθερία ή την άμυνα της πατρίδας – και έναν Άγιο- ο οποίος ομολόγησε την πίστη του μέχρι το τέλος της ζωής του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων