26/08/2023 26/08/2023 Η Επισκοπή Βόρειας Ευρώπης γιορτάζει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της το 2023, με την ευκαιρία αυτή να διοργανωθούν θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις την Κυριακή. Η Θεία Λειτουργία της Κυριακής 27 Συγούστου, θα τελεστεί στο Επισκοπικό Παρεκκλήσι του Μπέργκεν από έξι ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας. Στη λειτουργία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων ο...
26 Αυγούστου, 2023 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2023 - 11:38

Πατριαρχείο Ρουμανίας: Η Επισκοπή Βόρειας Ευρώπης γιορτάζει 15 χρόνια από την ίδρυσή της

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Ρουμανίας: Η Επισκοπή Βόρειας Ευρώπης γιορτάζει 15 χρόνια από την ίδρυσή της

Η Επισκοπή Βόρειας Ευρώπης γιορτάζει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της το 2023, με την ευκαιρία αυτή να διοργανωθούν θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις την Κυριακή.

Η Θεία Λειτουργία της Κυριακής 27 Συγούστου, θα τελεστεί στο Επισκοπικό Παρεκκλήσι του Μπέργκεν από έξι ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.
Στη λειτουργία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Θρησκευμάτων Ciprian Olinici.

Η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενέκρινε, με την υπ’ αριθμ. 4586 / 2007, η ίδρυση και οργάνωση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Βόρειας Ευρώπης, με έδρα τη Στοκχόλμη – Σουηδία, ως Επισκοπή της Ρουμανικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας, Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Το 2008 εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος Βόρειας Ευρώπης Μακάριος. Η ενθρόνιση έγινε στις 6 Ιουλίου 2008, στον Σερβικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό «Saint Hierarch Sava» στη Στοκχόλμη, καθιστώντας τον πρώτο Επίσκοπο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Βόρειας Ευρώπης.

Φωτογραφία: Επισκοπή Βόρειας Ευρώπης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων