07/10/2022 07/10/2022 Το μήνυμα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να είναι στο πλευρό των νέων, εξέφρασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μιλώντας στο 15ο Εθνικό Συνέδριο για την Κατήχηση. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Ο σκοπός της κατηχητικής δραστηριότητας και του ποιμαντικού-ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας με τους νέους είναι πολλαπλός, από τη διαμόρφωση του χαρακτήρα έως την πνευματική ανάπτυξη,...
07 Οκτωβρίου, 2022 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2022 - 9:35

Πατριάρχης Ρουμανίας: Υποδεχτείτε τους νέους με αγάπη

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Υποδεχτείτε τους νέους με αγάπη

Το μήνυμα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να είναι στο πλευρό των νέων, εξέφρασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μιλώντας στο 15ο Εθνικό Συνέδριο για την Κατήχηση.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο σκοπός της κατηχητικής δραστηριότητας και του ποιμαντικού-ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας με τους νέους είναι πολλαπλός, από τη διαμόρφωση του χαρακτήρα έως την πνευματική ανάπτυξη, υπό το φως του Ευαγγελίου και της θυσιαστικής αγάπης του Χριστού Κυρίου“, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να είμαστε μαζί με τους νέους, να τους ενθαρρύνουμε, να τους συμβουλεύουμε και κυρίως να τους ακούμε. Ας τους υποδεχόμαστε πάντα με χαρά και αγάπη, όπως μας υποδέχεται ο Θεός στην ευχαριστιακή θυσία του Υιού Του!, είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου διάβασε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, βοηθός παρά τω Πατριάρχη, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Η πνευματική διαμόρφωση των νέων

Αναφερόμενος στα 15 χρόνια του Γραφείου ενοριακής κατήχησης εντός του θεολογικού-εκπαιδευτικού Τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας με αυτοθυσία, προσευχή και μόχθο.

Η θυσία και η αγάπη των νέων δεν μένει άκαρπη, και η ατελείωτη αγάπη του Θεού φανερώνεται πάντα στον Σταυρό του Χριστού, μέσω του οποίου ο Κύριος, μας δείχνει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον θάνατο“, επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

Αναφερόμενος στους νέους, ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε: “Οι νέοι δείχνουν δεκτικότητα για τη συγκρότησή τους στην πίστη, τόσο στην οικογένεια όσο και στο σχολείο, γεγονός που συμπληρώνεται από την κατηχητική δραστηριότητα που υποστηρίζεται σε επίπεδο ενοριών”.

Επίσης, μιλώντας για τον σκοπό της κατήχησης, δήλωσε: “Ο σκοπός της κατηχητικής δραστηριότητας και του ποιμαντικού-ιεραποστολικού έργου με τους νέους είναι πολλαπλός, από τη διαμόρφωση χαρακτήρα έως την πνευματική ανάπτυξη, υπό το φως του Ευαγγελίου της θυσιαστικής αγάπης του Χριστού Κυρίου“.

“Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να είμαστε μαζί με τους νέους, να τους ενθαρρύνουμε, να τους συμβουλεύουμε και κυρίως να τους ακούμε. Ας τους υποδεχόμαστε πάντα με χαρά και αγάπη, όπως μας υποδέχεται ο Θεός στην ευχαριστιακή θυσία του Υιού Του!“, πρόσθεσε.

Ακόμη, αναφερόμενος σε όσους εργάζονται με νέους, ο Μακαριώτατος είπε: “Η δουλειά σας αποδίδει καρπούς από γενιά σε γενιά, ακόμα κι αν στην αρχή το αποτέλεσμα δεν είναι ορατό, όπως η βροχή και το χιόνι που ποτίζει τη γη και σιγά σιγά ο σπόρος αναπτύσσεται φέρνοντας ψωμί.

Η οικογένεια και το σχολείο να συμβάλλουν στην πνευματική διαμόρφωση των νέων

“Η Εκκλησία μαζί με την οικογένεια και το σχολείο καλούνται να αναπτύξουν την πνευματική διαμόρφωση των νέων, καλλιεργώντας την αγάπη προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο με την προσευχή, και τις καλές πράξεις”, υπογράμμισε.

“Προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα να ευλογεί όλους όσους συμμετέχουν στο Εθνικό Συνέδριο για την Κατήχηση, και επιτελούν το ιερό έργο της πνευματικής διαμόρφωσης των νέων, δίνοντάς τους σε όλους πλήρη υγεία, τη χαρά της προσευχής και καλές πράξεις“, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: Πατριάρχης Ρουμανίας: Πολύτιμες για την Εκκλησία οι Θεολογικές Σχολές

Πηγή: basilica (Iulian Dumitrascu)

Φωτογραφία:  Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων