13/10/2021 13/10/2021 Η ευσέβεια και η αγάπη των προσκυνητών προς την Αγία Παρασκευή την Επιβατινή εκδηλώνεται με συγκινητικό τρόπο αυτές τις μέρες στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιασίου. Πιστοί καταφθάνουν από όλη τη Ρουμανία να προσκυνήσουν τον τάφο με τα ιερά λείψανα της πολιούχου της Μολδαβίας, όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια ενόψει της εορτής της αύριο (14/10)....
13 Οκτωβρίου, 2021 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 9:32

Πλήθος πιστών συρρέει στην Αγία Παρασκευή την Επιβατινή

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών συρρέει στην Αγία Παρασκευή την Επιβατινή

Η ευσέβεια και η αγάπη των προσκυνητών προς την Αγία Παρασκευή την Επιβατινή εκδηλώνεται με συγκινητικό τρόπο αυτές τις μέρες στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιασίου. Πιστοί καταφθάνουν από όλη τη Ρουμανία να προσκυνήσουν τον τάφο με τα ιερά λείψανα της πολιούχου της Μολδαβίας, όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια ενόψει της εορτής της αύριο (14/10).

(Το Ιάσιο είναι η μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Ρουμανίας, ευρισκόμενο στην ιστορική περιοχή της Μολδαβίας).

Οι πιστοί προσέρχονται στην Αγία Παρασκευή, για να ζητήσουν τη μεσολάβησή της και να τιμήσουν τα άγια λείψανά της, αλλά και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη βοήθεια που έλαβαν. «Η Αγία Παρασκευή σημαίνει πολλά για την οικογένειά μας. Μεγαλώσαμε τα παιδιά μας στο πνεύμα της ορθόδοξης πίστης και με αγάπη για την Αγία Παρασκευή και για τους αγίους γενικότερα», είπε η Ντάνα από το χωριό Ghidigeni.

«Ο κόσμος αγαπά την Αγία Παρασκευή, γιατί έκανε πολλά θαύματα. Στην οικογένειά μας νιώσαμε τη βοήθεια της Αγίας Παρασκευής. Αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που έρχομαι στην Αγία. Γνωρίζω ανθρώπους που ήρθαν στο Ιάσιο, για να προσκυνήσουν τα λείψανά της και ομολόγησαν πόσο καλά δέχτηκαν από τον Θεό», είπε η Λουίζα Ούρσου από το Ghidigeni. «Κάθε χρόνο η γυναίκα μου ερχόταν στην Αγία Παρασκευή. Επειδή έφυγε για την άλλη ζωή, σκόπευα να διατηρήσω την παράδοση του οικογενειακού προσκυνήματος, οπότε ήρθα στο Ιάσιο, για να προσκυνήσω τα άγια λείψανά της. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας», είπε ο Ionel Lupu από το Băceni-Corbasca της κομητείας Bacău.

«Νόμιζα ότι θα ήταν καλό να έρθω εδώ κοντά στην ημέρα μνήμης της. Η αγία σημαίνει πολλά για μένα, καθώς πάντα μεσολαβούσε σε όλα όσα της ζητούσα. Οι άνθρωποι αγαπούν την Αγία, επειδή αφιέρωσε τη ζωή της στον Χριστό Σωτήρα. Είναι ο έκτος χρόνος που έρχομαι στο Ιάσιο για να προσκυνήσω τα λείψανα, που τοποθετήθηκαν στο ιερό φέρετρο. Στην αρχή ήρθα με τους γονείς μου, οι οποίοι ενέπνευσαν στην ψυχή μου την αγάπη για τους αγίους και την ορθόδοξη πίστη», εξομολογήθηκε η Ιωάνα Ζαμφιράτσε από το Botoşani.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιασίου, αν και εφαρμόζονται τα υγειονομικά μέτρα, η εορταστική ατμόσφαιρα γίνεται αισθητή, έστω και σε μικρότερο βαθμό από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Η πίστη στη δύναμη των αγίων είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική από οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους ανθρώπους για να τιμήσουν την Αγία Παρασκευή.

Πηγή: ziarullumina.ro

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων