17/08/2020 17/08/2020 Το κέντρο συμβουλευτικής “Η Αγία Ελένη” στο Βουκουρέστι εγκαινιάστηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου με την παρουσία Πατριαρχικού Συμβούλου ο οποίος μετέφερα τα δώρα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Πατριάρχης έστειλε στο κέντρο ένα χρηματικό ποσό και μία Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.  Το νέο κέντρο προορίζεται να στηρίξει τις γυναίκες που βρίσκονται...
17 Αυγούστου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 20:26

Ρουμανία: “Εγκαίνια για το κέντρο συμβουλευτικής για εγκυμονούσες”

Διαδώστε:
Ρουμανία: “Εγκαίνια για το κέντρο συμβουλευτικής για εγκυμονούσες”

Το κέντρο συμβουλευτικής “Η Αγία Ελένη” στο Βουκουρέστι εγκαινιάστηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου με την παρουσία Πατριαρχικού Συμβούλου ο οποίος μετέφερα τα δώρα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Πατριάρχης έστειλε στο κέντρο ένα χρηματικό ποσό και μία Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Το νέο κέντρο προορίζεται να στηρίξει τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη και ιδρύθηκε από τον Σύνδεσμο για την υποστήριξη των εγκύων γυναικών και της οικογένειας. Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο, με τον τίτλο “Ελπίζουμε και στα δύο”. 300 Ρουμάνοι από τη χώρα και το εξωτερικό δώρισαν 100.000 λέι – μεταξύ αυτών, και ο  Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Το ποσό που συγκεντρώθηκε επέτρεψε στο κέντρο να ανοίξει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη για την πνευματική και υλική του υποστήριξη. Ο Μακαριώτατος βοήθησε με την καρδιά του αφού το ποσό που δώρισε ήταν το ένα τρίτο (1/3) του ζητούμενου ποσού για τη λειτουργία του κέντρου.” δήλωσε η υπεύθυνη Αλεξάνδρα Ναντάν στα εγκαίνια.

Μίλησε επίσης για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι σημαντικότερες από τις οποίες ήταν το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19. “Βρήκαμε θάρρος στη ζωή των αγίων. «Η Αγία Ελένη γέννησε ένα παιδί που άλλαξε την ιστορία του Χριστιανισμού και του κόσμου σε μια πολύ ασταθή περίοδο από κοινωνική άποψη», υποστήριξε.

Το 95% των γυναικών κατά την εγκυμοσύνη που λαμβάνουν συμβουλευτική επιλέγουν να κρατήσουν το παιδί ενημερώνουν οι αρμόδιοι του κέντρου. 

Θα παρέχεται στις γυναίκες δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία, κοινωνική βοήθεια, καθοδήγηση σταδιοδρομίας, καθοδήγηση, εκπαιδευτικές συνεδρίες για θηλασμό, προετοιμασία για τον τοκετό και τη φροντίδα των παιδιών, αλλά και την υποστήριξη υλικού έκτακτης ανάγκης. Από τις 25 Αυγούστου, οι έγκυες γυναίκες μπορούν να καλέσουν για βοήθεια στον αριθμό τηλεφώνου 0800.070.013.

“Οι κρίσεις εγκυμοσύνης είναι έκτακτη ανάγκη. Υπάρχει συχνά μια μοναδική ευκαιρία να υποστηρίξετε μια γυναίκα σε μια κρίση εγκυμοσύνης. Ποιος μπορεί να χάσει αυτήν την ευκαιρία; Εμείς δεν μπορούμε. Εάν ένα αγέννητο παιδί χάσει τη ζωή του, επειδή η μητέρα του δεν είχε πουθενά υποστήριξη για την κρίση της εγκυμοσύνης, δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικατασταθεί από κανέναν“, δήλωσε η Αλεξάνδρα Ναντάν.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν εργαζόμενοι από το κέντρο και πολλά άτομα που υποστήριξαν την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

Διαβάστε Ακόμα:

«Σώζουμε παιδιά και χτίζουμε μια Ρουμανία υπέρ της ζωής»

Η Παναγία ως «Προστάτιδα αγέννητων παιδιών»

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων