14/06/2020 14/06/2020 “Η ταχεία επιστροφή στην τέλεση των Ιερών Ακολουθιών εντός των χώρων λατρείας (με την σιωπηρή τήρηση των κανόνων φυσικής απόστασης και υγιεινής όπως έχουν καθοριστεί από τις αρμόδιες αρχές) είναι ήδη πλήρως δικαιολογημένη και κατάλληλη για την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα στην Ρουμανία”, – δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Βασίλε Μπάνεσκου. Η δήλωση έγινε...
14 Ιουνίου, 2020 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2020 - 23:38

Ρουμανία – “Επιστροφή στις Ακολουθίες εντός χώρων λατρείας”

Διαδώστε:
Ρουμανία – “Επιστροφή στις Ακολουθίες εντός χώρων λατρείας”

“Η ταχεία επιστροφή στην τέλεση των Ιερών Ακολουθιών εντός των χώρων λατρείας (με την σιωπηρή τήρηση των κανόνων φυσικής απόστασης και υγιεινής όπως έχουν καθοριστεί από τις αρμόδιες αρχές) είναι ήδη πλήρως δικαιολογημένη και κατάλληλη για την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα στην Ρουμανία”, – δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Βασίλε Μπάνεσκου.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο συζητήσεων που έχουν έρθει στην επικαιρότητα στην χώρα σχετικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών εντός των χώρων λατρείας με την συμμετοχή μεγαλυτέρου αριθμού πιστών, καθώς κάποιες από αυτές προς το παρόν, τελούνται σε εξωτερικούς χώρους λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: “Η Ρουμανία είναι προπαντός μια χριστιανική χώρα, η μεγάλη πλειοψηφία της (αστικής) κοινωνίας συμμετέχει στην πραγματική ζωή της Ρουμανικής Ορθoδόξου Εκκλησίας. Έδειξε απόλυτα, με τον πιο πρακτικό και προφανή τρόπο, ότι συμμετέχει στην υπεράσπιση και την προώθηση της δημόσιας υγείας – η στάση της, όπως και των άλλων θρησκευτικών δογμάτων στην Ρουμανία, είναι υποδειγματική κατά την διάρκεια των περιόδων έκτακτης ανάγκης και επιφυλακής από την πανδημία. Οι άνθρωποι που έχουν εμπλακεί και εξακολουθούν να εμπλέκονται περισσότερο στην κρίση που πέρασε πρόσφατα η Ρουμανία, είναι εκείνοι που έχουν δείξει μέσω συγκεκριμένων πράξεων, την πίστη και την αλληλεγγύη τους προς εκείνους που πλήττονται από την πανδημία, στα ιατρικά ιδρύματα και στις ίδιες τις αρχές. Αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν ηθική αναπνοή στη Ρουμανική κοινωνία, που προωθούν μέσω των ζωών τους τις κοινωνικά εύφορες αξίες της χριστιανικής πίστης και που συνέβαλαν σημαντικά μέσω της κοινωνικής τους στάσης στην ραγδαία μείωση των επιπτώσεων της πανδημίας, δικαιολογημένα επιθυμούν να συμμετέχουν στις Θείες Λειτουργίες εντός της εκκλησίας.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Άνθισαν» οι εκκλησίες στη Ρουμανία

 

O εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Βασίλε Μπάνεσκου

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων