19/11/2022 19/11/2022 Ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος της Επισκοπής Χουσίου ξεκίνησε την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων «Δώρο Χριστουγέννων» για άπορες οικογένειες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Βλαντιμίρ Μπερεγόι, είπε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι η συλλογή κεφαλαίων, αλλά η αντιμετώπιση της πραγματικότητας στην οποία ζουν αυτές οι οικογένειες. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Το δύσκολο και αυτό που άφησε...
19 Νοεμβρίου, 2022 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2022 - 21:42

Ρουμανία: Φιλανθρωπικός έρανος για άπορες οικογένειες ενόψει των Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Ρουμανία: Φιλανθρωπικός έρανος για άπορες οικογένειες ενόψει των Χριστουγέννων

Ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος της Επισκοπής Χουσίου ξεκίνησε την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων «Δώρο Χριστουγέννων» για άπορες οικογένειες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Βλαντιμίρ Μπερεγόι, είπε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι η συλλογή κεφαλαίων, αλλά η αντιμετώπιση της πραγματικότητας στην οποία ζουν αυτές οι οικογένειες.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Το δύσκολο και αυτό που άφησε βαθιά ίχνη στην ψυχή μας ήταν όταν ρωτήσαμε μία μητέρα για το τι νούμερο παπουτσιών φοράνε τα παιδιά της. Εκείνη ντροπιασμένη, εξομολογήθηκε: “Δεν ξέρω το νούμερό τους, καθώς δεν έχω τη δυνατότητα να τους αγοράσω παπούτσια. Ό,τι έχουμε είναι από αυτά που μας έδωσαν. Τα μικρά παιδιά φοράνε τα παπούτσια των μεγαλύτερων παιδιών. Δεν φόρεσαν ποτέ καινούργια παπούτσια», όπως ανέφερε ο π. Βλαντιμίρ Μπερεγόι, και έγραψε το basilica.ro.

Η εκστρατεία αποτελείτε από δύο μέρη: Από τη μία, περιλαμβάνει την προσφορά δώρων για τα Χριστούγεννα σε πολύτεκνες οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένους που διαμένουν σε απομονωμένα χωριά της επαρχίας Βασλούι.

Από την άλλη, η εκστρατεία περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Γράμμα στον Άγιο Βασίλη», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από τους ημερήσιους σταθμούς του Συλλόγου, καθώς και από μειονεκτούσες οικογένειες.

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πάνω από 1.000 παιδιά θα λάβουν, στον προαύλιο χώρο του Επισκοπικού Καθεδρικού Ναού στο Χούσι, τις απαντήσεις από στις επιστολές που έστειλαν. Όπως κάθε χρόνο, οι εθελοντές από τον Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Χουσίου ντύνονται Άγιοι Βασίληδες για αυτά τα παιδιά, και προσφέρουν τα δώρα που ζήτησαν τα παιδιά.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη χαρά που εκλαμβάνουμε. Έχω γνωρίσει οικογένειες με έναν τρόπο ζωής που, για άλλους ανθρώπους, είναι αδιανόητος. Δεν είχαν ρεύμα, ούτε τρεχούμενο νερό. Δεν μιλάμε καν για πρόσβαση στο διαδίκτυο ή πρόσβαση σε τηλέφωνο, κάτι που είναι δεδομένο σε πολλούς από εμάς», όπως τόνισε ο π. Βλαντιμίρ Μπερεγόι.

«Αυτή η φιλανθρωπική δράση πρέπει να έχει συνέχεια. Δεν τους βοηθάμε μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Αυτές οι εκστρατείες είναι επίσης ένας τρόπος να μάθουμε σε τι κατάσταση ζουν τα παιδιά, έτσι ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να τους χορηγούμε υποτροφίες και να τα βοηθάμε με τρόφιμα και ρούχα», όπως ανέφερε ο π. Ignatie, και έγραψε το basilica.ro.

Έως σήμερα η εκστρατεία «Δώρο Χριστουγέννων» έχει χαρίσει δώρα σε περίπου 9.900 ψυχές μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. «Αυτοί οι άνθρωποι έλαβαν ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, παιχνίδια, εσώρουχα, προϊόντα περιποίησης νεογνών, προϊόντα υγιεινής, αλλά και οικονομική ενίσχυση όπου η κατάσταση το απαιτούσε», όπως είπε ο π. Βλαντιμίρ Μπερεγόι.

Διαβάστε ακόμη: Eγκύκλιος Πατριαρχείου Ρουμανίας για τη νηστεία των Χριστουγέννων – Έκκληση για περισσότερη προσευχή

Φωτογραφία αρχείου: Facebook / Episcopia Hușilor

Με πληροφορίες από basilica (Ștefana Totorcea)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων