19/01/2022 19/01/2022 Οι εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού πραγματοποίησαν μια νέα κοινωνικοφιλανθρωπική δράση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Εμπλακείτε! Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα!», καθώς προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης σε 30 άπορες οικογένειες από τις ενορίες της Πράχοβα Νουσέτ, Τσιοδεάνκα, Τρενού και Τίσα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο κ. Dănuț Prună συντονιστής των εθελοντών του Βουκουρεστίου, τόνισε ότι,...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 13:39

Ρουμανία: Παροχή βοήθειας σε 30 οικογένειες από εθελοντές

Διαδώστε:
Ρουμανία: Παροχή βοήθειας σε 30 οικογένειες από εθελοντές

Οι εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού πραγματοποίησαν μια νέα κοινωνικοφιλανθρωπική δράση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Εμπλακείτε! Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα!», καθώς προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης σε 30 άπορες οικογένειες από τις ενορίες της Πράχοβα Νουσέτ, Τσιοδεάνκα, Τρενού και Τίσα.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο κ. Dănuț Prună συντονιστής των εθελοντών του Βουκουρεστίου, τόνισε ότι, πέρα από την υλική βοήθεια που παρέχεται, η παρουσία των εθελοντών στην κοινότητα και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις είναι επίσης μια αναντικατάστατη ψυχολογική υποστήριξη: “Η εκστρατεία μας συνεχίζει να φέρνει ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, κυρίως σε αγροτικές περιοχές. Πήγαμε σε τέσσερις ενορίες στην Πράχοβα όπου τα σπίτια ήταν περιτριγυρισμένα από λόφους”, ανέφερε ο κ. Dănuț Prună.

“Έχουμε στηρίξει ανθρώπους που δεν έχουν εργασία. Όλες αυτές οι οικογένειες χρειάζονται εμάς. Το πιο σημαντικό, νομίζω, είναι η ελπίδα προέρχεται από τον Θεό, μέσω της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και μέσω όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν στη στήριξη αυτών των οικογενειών. Όπως είπε ο ιερέας μιας από τις τοποθεσίες που επισκεφθήκαμε, είναι πολύ δύσκολο όταν ως γονιός δεν έχεις δουλειά και δεν έχεις τίποτα φαγώσιμο να δώσεις στα παιδιά σου. Τα παιδιά ζητάνε, αλλά εσύ ως γονιός νιώθεις αδύναμος”, υπογράμμισε.

“Πιστεύω ότι ένα από τα πράγματα που κατάφεραν να φέρουν χαρά, πέρα από τα δώρα που προσφέρθηκαν, ήταν η παρουσία μας ανάμεσα σε αυτές τις κοινότητες. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να βλέπουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται επανειλημμένα για αυτούς, γιατί έχουμε έρθει σε αυτές τις τοποθεσίες και στο παρελθόν”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να βλέπουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται επανειλημμένα για αυτούς, γιατί έχουμε έρθει σε αυτές τις τοποθεσίες στο παρελθόν.
Ήταν η παρουσία μας ανάμεσα σε αυτές τις κοινότητες. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να βλέπουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται επανειλημμένα για αυτούς, γιατί έχουμε έρθει σε αυτές τις τοποθεσίες στο παρελθόν”, κατέληξε.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, οι εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού έχουν πραγματοποιήσει περίπου 400 κοινωνικές-φιλανθρωπικέςδραστηριότητες σε 22 νομούς της χώρας, βοηθώντας σχεδόν 8.600 οικογένειες με μειωμένες υλικές δυνατότητες.

Με πληροφορίες από ziarullumina.ro

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων