02/04/2022 02/04/2022 Η πόλη Χουεντίν πραγματοποιεί την τέταρτη έκδοση της εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Εικόνα – λέξη με χρώματα» που ξεκίνησε από τις 21 Μαρτίου, και συνεχίζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών και των νέων με την τεχνική της ζωγραφικής της Ορθόδοξης εικόνας πάνω σε γυαλί. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Στα εργαστήρια...
02 Απριλίου, 2022 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022 - 19:24

Ρουμανία: Προσφυγόπουλα μαθαίνουν να ζωγραφίζουν εικόνες σε γυαλί

Διαδώστε:
Ρουμανία: Προσφυγόπουλα μαθαίνουν να ζωγραφίζουν εικόνες σε γυαλί

Η πόλη Χουεντίν πραγματοποιεί την τέταρτη έκδοση της εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Εικόνα – λέξη με χρώματα» που ξεκίνησε από τις 21 Μαρτίου, και συνεχίζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών και των νέων με την τεχνική της ζωγραφικής της Ορθόδοξης εικόνας πάνω σε γυαλί.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στα εργαστήρια συμμετέχουν 30 νέοι προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά μιας ουκρανικής οικογένειας που κατέφυγαν στο Χουεντίν.

Εκτός από τις δραστηριότητες ζωγραφικής, οι παρευρισκόμενοι μαθαίνουν προσευχές και ψαλμούς ειδικά για τη Σαρακοστή και την περίοδο του Πάσχα.
Στο τέλος του έργου, οι εικόνες θα εκτεθούν σε έκθεση στον Καθεδρικό Ναό Moţilorστο Huedin.

Το εκπαιδευτικό έργο «Εικόνα – λέξη με χρώματα», ξεκίνησε στο Χουεντίν τον Μάρτιο του 2017, έτος «αφιέρωμα στις άγιες εικόνες, τους αγιογράφους» από το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

 

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Huedin

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων