17/05/2021 17/05/2021 «Είναι καθήκον όλων των ανδρών και ολόκληρης της Εκκλησίας να εκτιμήσουν την πίστη, την ευσέβεια και την ταπεινή, σκληρή δουλειά των γυναικών», υπογράμμισε από το παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι χθες, 16 Μαϊου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ταπεινότητα και το θάρρος που επέδειξαν οι Μυροφόρες οι οποίες αποτελούν την απαρχή...
17 Μαΐου, 2021 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2021 - 10:00

Ρουμανίας Δανιήλ: Καθήκον να εκτιμήσουμε το έργο της γυναίκας

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Καθήκον να εκτιμήσουμε το έργο της γυναίκας

«Είναι καθήκον όλων των ανδρών και ολόκληρης της Εκκλησίας να εκτιμήσουν την πίστη, την ευσέβεια και την ταπεινή, σκληρή δουλειά των γυναικών», υπογράμμισε από το παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι χθες, 16 Μαϊου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ταπεινότητα και το θάρρος που επέδειξαν οι Μυροφόρες οι οποίες αποτελούν την απαρχή της διακονίας και της ιεραποστολής μέσα στο έργο της Εκκλησίας για τις χριστιανές γυναίκες.

Η Κυριακή των Μυροφόρων έχει θεσπιστεί και επίσημα από τη Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, από τον Ιούλιο του 2020, ως ημέρα αφιερωμένη στη χριστιανή γυναίκα. Φέτος, η εορτή επισκιάστηκε από τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊο, αλλά δεν απέτρεψε στο να σταλούν τα μηνύματα για τον σεβασμό τον οποίο θα πρέπει να δείχνουν οι άντρες απέναντι στις γυναίκες, για το ρόλο των γυναικών στην οικογένεια και την συμβολή τους στην ενδυνάμωση της κοινωνίας.

Για τις Μυροφόρε, ο Μακαριώτατος, ανέφερε ότι η ευσέβεια και το θάρρος τους ανταμείφθηκαν πρώτα από το γεγονός ότι ο άγγελος απεκύλησε τον λίθο , έτσι ώστε να μπορούν να δουν τον άδειο τάφο, και στη συνέχεια συναντώντας τον αναστημένο Κύριο, που ήταν οι πρώτες που τον είδαν μετά Ανάσταση.

Παρομοιάζοντας τις Μυροφόρες με τις γυναίκες του σήμερα ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας, σημείωσε πως «αυτή η ομάδα των ευσεβών και εργατικών γυναικών έχει γίνει εικόνα όλων των χριστιανών γυναικών. Από τις εργαζόμενες, τις μητέρες έως ως και τις μοναχές που προσεύχονται για τη σωτηρία τους και για όλους εκείνους που πιστεύουν στον Ιησού και τον αγαπούν”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων