02/08/2022 02/08/2022 Ένας σταυρός στη μνήμη του μακαριστού Επισκόπου Δέβας και Χουνεντοάρας, Gurie Georgiu, ανηγέρθη στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού στο χωριό Χούτα στο Κλουζ, που ήταν η γενέτειρά του. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Ο μακαριστός ήταν ο πρώτος επίσκοπος από την ίδρυση της Επισκοπής Δέβας και Χουνεντοάρας, διακονών από το 2009 μέχρι την κοίμησή του από επιπλοκές...
02 Αυγούστου, 2022 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 11:51

Σταυρός κοσμεί πλέον το χωριό του μακαριστού Επισκόπου Δέβας και Χουνεντοάρας, που έφυγε από κορωνοϊό

Διαδώστε:
Σταυρός κοσμεί πλέον το χωριό του μακαριστού Επισκόπου Δέβας και Χουνεντοάρας, που έφυγε από κορωνοϊό

Ένας σταυρός στη μνήμη του μακαριστού Επισκόπου Δέβας και Χουνεντοάρας, Gurie Georgiu, ανηγέρθη στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού στο χωριό Χούτα στο Κλουζ, που ήταν η γενέτειρά του.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο μακαριστός ήταν ο πρώτος επίσκοπος από την ίδρυση της Επισκοπής Δέβας και Χουνεντοάρας, διακονών από το 2009 μέχρι την κοίμησή του από επιπλοκές της Covid-19 τον Οκτώβριο του 2021.

Το μνημείο καθαγιάστηκε το Σάββατο από πέντε ιεράρχες της Εκκλησίας: τον Μητροπολίτη Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνης και Μαραμουρές κ. Ανδρέα, και τους Επισκόπους Στρεχαΐας και Σεβερίνου κ. Νικόδημο, τον Κοβάσνης και Χαργκίτας κ. Ανδρέα, τον Δέβας και Χουνεντοάρας κ. Νέστορα, και τον Βοηθό Επίσκοπο Αιμιλιανό.

Οι ακολουθίες άρχισαν με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν εξωτερικά. Ακολούθησε μνημόσυνο για τον μακαριστό Επίσκοπο κυρό Γκουρίε και τους οικείους του και στη συνέχεια ακολούθησε ο καθαγιασμός του σταυρού.

Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Εορτής για τα τέκνα του χωριού», που είχε ξεκινήσει στη Χούτα ο μακαριστός επίσκοπος, όπως ενημέρωσε η Μητρόπολη Κλουζ.

Στις 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κοίμηση του Επισκόπου Gurie Georgiu, σε ηλικία 53 ετών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων