28/06/2023 28/06/2023 Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση αφιερωμένη στα μέτρα στήριξης των ηλικιωμένων. Στη συνάντηση συμμετείχαν 30 εκπρόσωποι της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας, Ρουμάνοι ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργάνων λήψης αποφάσεων. Το Συνέδριο «Η φροντίδα για ηλικιωμένους αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από την Ρουμάνα ευρωβουλευτή Μαρία Γραπίνη (Maria Grapini)...
28 Ιουνίου, 2023 - 20:18
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2023 - 19:41

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας

Διαδώστε:
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση αφιερωμένη στα μέτρα στήριξης των ηλικιωμένων. Στη συνάντηση συμμετείχαν 30 εκπρόσωποι της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας, Ρουμάνοι ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργάνων λήψης αποφάσεων.

Το Συνέδριο «Η φροντίδα για ηλικιωμένους αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από την Ρουμάνα ευρωβουλευτή Μαρία Γραπίνη (Maria Grapini) μεταξύ 26-28 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις τρέχουσες πτυχές των δημόσιων πολιτικών για την υποστήριξη των ηλικιωμένων.

Η ευρωβουλευτής Μαρία Γραπίνη παρουσίασε τα προγράμματα υποστήριξης για τους ηλικιωμένους στην Ε.Ε. και ο π. Ionut Tutea, κοινωνικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, παρουσίασε τη δραστηριότητα της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας στο ευρύ πλαίσιο της αποστολής της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στα κοινωνικά πεδία.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο π. Ilarion Măță, κοινωνικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου, ο οποίος υποστήριξε την παρουσίαση «Γήρανση στη Ρουμανία, μακροχρόνια φροντίδα μέσω της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας».

Ο Andreea Păstârnac, Πρέσβης της Ρουμανίας στο Βέλγιο, τόνισε την καλή συνεργασία της πρεσβείας με ρουμανικές ενορίες και συλλόγους στη χώρα.

Η ευρωπαϊκή στρατηγική για τη φροντίδα ηλικιωμένων και η σύσταση του Συμβουλίου της Ε.Ε. σχετικά με την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας παρουσιάστηκαν από τον Ragnar Horn από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η θέση των αξιωματούχων του ΟΗΕ είναι ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ευάλωτα άτομα και πρέπει να έχουμε ξεκάθαρα μέτρα ένταξης και διασφάλισης της ποιότητας της ζωής τους, γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικά πρόσωπα για τον καθένα μας!», δήλωσε στο τέλος. του συνεδρίου, η ευρωβουλευτής Μαρία Γραπίνη.


Με αφορμή το ταξίδι στις Βρυξέλλες, εκπρόσωποι της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας είχαν επίσης συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Eurodiaconia Federation, μιας οργάνωσης που συγκεντρώνει χριστιανικές ΜΚΟ από όλη την Ευρώπη.

Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη και την πρόσβαση στα κονδύλια της Ε.Ε και προσδιορίστηκαν πρακτικοί τρόποι διακρατικής συνεργασίας προς όφελος των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Εάν το 1990, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω αντιπροσώπευαν το 10,3% του συνολικού πληθυσμού της Ρουμανίας, για το έτος 2080 αναμένεται ένα ποσοστό άνω του 21,8%. Οι κύριες αιτίες της γήρανσης του πληθυσμού στη Ρουμανία είναι η μείωση του ποσοστού γεννήσεων και η μετανάστευση εργατικού δυναμικού.

Πηγή: basilica (Ștefana Totorcea), Federația Filantropia

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων