21/02/2024 22/02/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στην Πατριαρχική Κατοικία, τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία Ευαγγελία Γραμματίκα. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την κυρία Γραμματίκα και εξέφρασε την εκτίμηση του για την πλούσια διπλωματική εμπειρία της Ελληνίδας Πρέσβεως. Από την πλευρά της η Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή και υπογράμμισε...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2024 - 4:08

Συνάντηση Πατριάρχη Δανιήλ με τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Δανιήλ με τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στην Πατριαρχική Κατοικία, τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία Ευαγγελία Γραμματίκα.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την κυρία Γραμματίκα και εξέφρασε την εκτίμηση του για την πλούσια διπλωματική εμπειρία της Ελληνίδας Πρέσβεως.

Από την πλευρά της η Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στην κοινωνία καθώς και τη συμβολή της Ορθοδοξίας στην ανάδειξη των πνευματικών αξιών.

Επίσης ανέφερε ότι αυτή είναι η πρώτη διπλωματική αποστολή της ως Πρέσβης, καθώς και η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της στη Ρουμανία.

Ακόμη κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος και τόνισε τη σημασία του βυζαντινού πολιτισμού, ως κοινή κληρονομιά των δύο Ορθοδόξων λαών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην σπουδαία προσφορά ορισμένων Ελλήνων στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας στη Ρουμανία.

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημαντική συμβολή των Ρουμανικών Πριγκηπάτων στον αγώνα για την απελευθέρωση των βαλκανικών λαών και στη διαδικασία σχηματισμού νέων εθνών, κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Στο τέλος της συνάντησης, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας των συνεχιζόμενων πολεμικών συρράξεων στον κόσμο, και παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη καλλιέργειας της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων